Його життєвий принцип – бути там, де найважче: у Кропивницькому попрощалися із земляком – Героєм Віктором Шарим

Вівторок, 27 грудня 2022 17:00

Сьогодні, 27 грудня, Кропивницький попрощався із земляком – Героєм крайовим отаманом Буго-Гардівської паланки Українського козацтва, секретарем Кіровоградської обласної організації Спілки офіцерів України, бійцем Української добровольчої армії Віктором Шарим.

62-річний головний сержант стрілецького взводу загинув 18 грудня в бою під Бахмутом. Знаходитися там, де найважче — було його життєвим принципом. За плечима мав більше двадцяти років вислуги у військах спеціального призначення, до початку повномасштабного вторгнення брав участь в бойових діях на Донбасі.

- В передостанній розмові він сказав мені: "Катю, я роблю те, що знаю і те, що вмію!". Цей пост не для жалості та співчуття. Цей пост для розуміння, якою ціною кожен сантиметр України залишається під  блакитно-жовтим прапором. Такими, як мій тато, виборена нинішня наша свобода. Шарий Віктор Григорович — люблячий батько, дорогий брат, коханий чоловік, найулюбленіший дідусь. Слава Герою! Вічна пам’ять!, - написала на своїй сторінці у Фейсбуці донька загиблого.

- Наша організація втратила серце. Людину, яка всіх мотивувала, була дороговказом. Віктор Григорович користувався беззаперечним авторитетом, багато часу приділяв вихованню молоді. Справжній патріот України, який не вагаючись став у перші ряди її захисників. Пішов добровольцем, його у такий час в тилу нічого б не утримало, - сказав побратим Героя, заступник голови обласної організації Спілки офіцерів України Сергій Кваша.

Віктора Шарого знали і цінували в Кропивницькому і далеко за його межами. Був удостоєний медалей II-III ступенів "За бездоганну службу", "За відмінну військову службу" II ступеня, відзнак "Ювілей спеціальної розвідки", "25 років незалежності України", відзнаки Кіровоградської області "За мужність і відвагу" та інших.

Вічний спочинок Герой знайшов на Алеї Почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища. Панахиду в храмі Святого Володимира Великого відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Усі новини