Яскраві фарби літа: у школах Кропивницького працюють дитячі табори організованого відпочинку

П'ятниця, 2 червня 2023 15:20

У Кропивницькому розпочали роботу усі літні пришкільні табори організованого відпочинку. Двері своїм вихованцям радо відчинили 35 літніх таборів, з яких в 11 закладах діти отримують обіди. Загалом протягом червня табори відвідуватимуть 3500 учнів, із яких понад 900 — діти пільгових категорій.

Педагогічні працівники підготували для своїх вихованців, а це здебільшого учні початкової школи, цікаву і насичену програму. Кожен день перебування у літньому пришкільному таборі передбачає тематичні заходи, екскурсії, ігри, змагання, заняття в гуртках. Так, у ліцеї “Нова українська школа”, сьогодні, 02 червня, тематичний день - “Здрастуй, літо!”. А до кінця літньої зміни тут ще заплановані Дні козацтва, Нептуна, піратів, моди і краси, казки та багато інших цікавих і різноманітних подій і пригод.

Діти із задоволенням брали участь у арт-фестивалі “Веселка талантів”, танцювали, співали, а ще із повним знанням справи відповідали на запитання ведучої, що таке щастя. А це, за їхнім твердженням — радість, любов, здоров’я, коли є батьки і коли Україна переможе.

Пришкільний табір у цьому ліцеї відвідують 110 вихованців, з яких 51 — діти пільгових категорій. Для них тут працюють гуртки: хореографічний, вокально-естрадний, “Умілі ручки”, гри на фортепіано. Дітей у таборі годують обідами, крім того, в ліцеї “Нова українська школа” обідають ще й діти з сусідніх шкіл.

- Діти з радістю приходять у табір і кожного дня переповнені емоціями. Із задоволенням займаються в гуртках, дивляться фільми, розважаються, - розповідає педагог-організатор, начальниця табору Олександра Ільченко.

Справжні індіанські баталії між двома племенами “Апачі” і “Гостре око” розгорнулися цього дня у Кущівській гімназії. Тут був день індіанця. Майже пів сотні вихованців літнього табору — учнів початкової школи, одягнених в костюми індіанців змагалися у різноманітних естафетах під гучну підтримку та улюлюкання.

А в Преображенській гімназії вихованці літнього табору взяли участь в атр-фестивалі “Веселка талантів”. Справжнім зірочкам гімназії аплодували майже сто учнів початкової школи, які відвідують табір. Тут літній відпочинок для дітей триватиме до кінця червня.

Нагадаємо, виконавчий комітет Кропивницької міської ради встановив вартість одноразового харчування на період літнього відпочинку у пришкільних таборах у межах 40 гривень на дитину за день.

У той же час, діти пільгових категорій будуть забезпечені безкоштовним харчуванням. Це діти – сироти, діти без батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти воїнів – афганців, діти з числа внутрішньо-переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, що постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, дітей, один із батьків яких загинув чи пропав безвісти, помер під час захисту незалежності і суверенітету України, дітей, один із батьків яких має посвідчення учасника бойових дій – безпосередньо брав участь в АТО, ООС, бере участь в бойових діях у зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України, або є військовослужбовцем, який потрапив у полон чи отримав інвалідність зупиняючи російського агресора. Витрати на харчування дітей пільгових категорій в закладах літнього відпочинку з денним перебуванням становлять 520, 8 тисяч гривень.

Усі новини