Якісне та збалансоване харчування дітей у навчальних закладах Кропивницького - пріоритетне завдання міської влади
Управління освіти міської ради Кропивницького спільно з представниками Громадської ради регулярно здійснюють рейдові перевірки якості харчування учнів закладів загальної середньої освіти обласного центру.
Цього тижня комісія проінспектувала, як організоване харчування дітей у двох закладах освіти: гімназії новітніх технологій навчання та загальноосвітній школі № 4. До останньої члени комісії завітали сьогодні, 23 січня.
За інформацією директора ЗОШ №4 Світлани Павленко, безкоштовними гарячим харчуванням у школі забезпечені 338 учнів 1 - 4 класів та 69 учнів середніх та старших класів пільгових категорій, серед яких і діти учасників АТО.
- Меню у нашій їдальні різноманітне, збалансоване та вітамінізоване, - наголосила Світлана Павленко. - Кожного дня медична сестра знімає пробу, заступник директора школи з навчально-виховної роботи, яка опікується саме початковою ланкою, контролює роботу їдальні та перевіряє якість продуктів харчування. У нашому навчальному закладі працює також рада з питань харчування, до якої входять і представники батьківської громадськості. Вони регулярно перевіряють санітарний стан харчоблоку та якість сніданків. Контроль за харчуванням дітей у нас дуже суворий.
Провідний спеціаліст управління освіти, інженер-технолог Ірина Сидоренко зазначила, що меню у школах складається і затверджується на два тижні, розмір порції повинен відповідати віковій категорії дітей.
- На сьогодні у меню шкільних гарячих сніданків є каші, страви із м’яса, риби та сиру. Сніданки збалансовані та вітамінізовані: чай з лимоном, яблука, мандарини, - таким чином взимку намагаємось підтримувати імунітет дітей, - зауважила Ірина Сидоренко. - За результатами сьогоднішнього оперативного контролю комісія зробила висновки, що режим харчування у школі дотримується, вихід порції відповідають нормам, а діти їдять свої сніданки із задоволенням.