Якісна освіта в умовах війни: кропивницькі школи отримали комп’ютерну техніку від ЮНІСЕФ

Четвер, 29 грудня 2022 16:44

Подарунком під ялинку для усіх кропивницьких шкіл стали хромбуки від Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, які сьогодні, 29 грудня, у Кропивницькій міській раді керівникам навчальних закладів передали заступник міського голови Олександр Мосін, секретар міської ради Олег Колюка та начальниця управління освіти Лариса Костенко.

Завдяки співпраці Міністерства освіти і науки з компанією «Google» та Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ кропивницькі школи отримали 126 хромбуків в межах національного проєкту “Ноутбук кожному вчителю”. Гаджети передали для педагогічних працівників пропорційно до потреби та з урахуванням критеріїв розподілу, рекомендованих Міністерством освіти і науки України. На хромбуках встановлені ліцензовані освітні програми «Teaching and Learning Account» для роботи в спільній екосистемі «Google Workspace».

- Цього року гідною відповіддю російській агресії стала потужна участь освітян у різних заходах, не пов’язаних безпосередньо з навчальним процесом. Це організація штабу для роботи з вимушеними переселенцями, збір і відправка гуманітарної допомоги, облаштування соціальниих гуртожитків, укриттів, пунктів обігріву. Прояв людяності, господарності, найвищої вчительської якості як до жителів нашої громади так і до тих, хто знайшов прихисток у Кропивницькому. За це вам велика шана і подяка. Бажання у нас усіх сьогодні єдине — перемога України, - відзначив заступник міського голови Олександр Мосін, вітаючи усіх освітян міста з Різдвом і Новим роком.

Від депутатського корпусу подякував освітянам і привітав із прийдешніми святами секретар міської ради Олег Колюка.

- Від імені усіх депутатів міської ради хочу подякувати усім вчителям за те, що у скрутний час підставили своє надійне плече і виконали надзвичайно важливі для всього міста функції: волонтерство, облаштування соціальних гуртожитків, укриттів, пунктів незламності, - наголосив Олег Колюка.

Сучасні хромбуки, які кропивницькі освітяни отримали завдяки співпраці  Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, Міністерства освіти України, міської ради й інших організацій, дадуть змогу вчителям в умовах воєнного стану, частих відключень електроенергії якісніше організовувати освітній процес, зазначила очільниця управління освіти Лариса Костенко.

- Більшість вчителів міських шкіл уже опанували новітні технології, які нині застосовують в освітньому процесі. Нова комп’ютерна техніка, яку сьогодні отримали наші навчальні заклади, сприятиме покращенню якості освіти у школах, - сказала Лариса Костенко.

Усі новини