Як розпізнати небезпеку в інтернеті: у Кропивницькому майбутні поліцейські навчали вихованців дитячого будинку

Вівторок, 17 жовтня 2023 16:58

Сучасні діти не можуть собі уявити світ без інтернету, соціальних мереж чи онлайн-ігор – це для них такі ж очевидні речі, як для нас із вами наявність світла чи води вдома.

В Україні, до прикладу, 96% дітей віком 10-17 років постійно користуються інтернетом. Онлайн-світ формує світогляд дитини, впливає на сімейні стосунки, допомагає навчатися, розвиває уяву, зміцнює дружбу та перші романтичні стосунки сучасних дітей. Разом із тим, він створює безліч новітніх ризиків для маленьких користувачів.

- З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, що відзначатиметься 18 жовтня 2023 року, до вихованців дитячого будинку "Наш дім" завітав наш добрий друг — тимчасово виконуючий обов’язки завідувача кафедри тактико-спеціальної підготовки факультету №2 Донецького державного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук, доцент Олександр Коломоєць, який провів з дітьми практичне заняття «Як розпізнати небезпеку в інтернеті», - розповіла директор дитячого будинку Наталія Вінницька.

Зустріч пройшла в теплій, затишній атмосфері з безліччю "гарячих" запитань щодо інтернет-етики та загроз протизаконного контенту. А за допомогою студентів ІІ курсу Донецького державного університету внутрішніх справ, вихованці навчилися визначати позитивний і негативний вплив інтернету на підлітків, дізналися про шляхи попередження негативного впливу роботи в інтернеті, про особисті кордони і склали для себе загальні правила безпечного користування мережею «Інтернет».

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01