Як отримати грант на власну справу навчали в Кропивницькому Центрі підтримки підприємництва

П'ятниця, 28 липня 2023 15:50

За підтримки програми EU4Business впродовж двох днів, 26 та 27 липня, у Центрі підтримки підприємництва Кропивницької міської ради відбувся семінар-тренінг на тему: «Актуальні грантові можливості для бізнесу. Основи написання грантових заявок».

У навчальній програмі взяли участь близько 30 осіб, які мають ідеї  масштабування власного бізнесу та шукають додаткові ресурси для їх реалізації.

Тренером заходу виступила Оксана Качурівська, грантрайтерка, проєктна менеджерка, експертка з розвитку бізнесу з Тернополя.

Програму семінару розподілили на два тренінгові дні. У перший день навчання учасники мали можливість ознайомитися зі структурою грантової заявки, інструкціями з її подання, детально зупинилися на критеріях оцінювання та порядку проведення розгляду заявок, опрацювали шаблон бізнес-плану для гранту на власну справу та розглянули  конкретні приклади формулювання відповідей для розділів описової  частини проєкту.

Під час другого дня семінару увага його учасників була приділена уникненню найпоширеніших  помилок в заповненні заявки на грант. Вони розібралися з найтиповішими неточностями, визначили основні аспекти на які варто звертати увагу та отримали практичні рекомендації від експерта з фандрайзингу. Крім цього,  важливим етапом тренінгу стала практика  формування ефективної команди проєкту та опрацювання дайджесту актуальних грантових можливостей для бізнесу.

- Питання залучення грантових коштів на розвиток бізнесу є найактуальнішим для  підприємців. Насправді, існує безліч можливостей отримати фінансову підтримку, але потрібно чітко розуміти як якісно підготувати грантову заявку, адже від цього залежить і кінцевий результат. Так, під час семінару наші учасники отримали кваліфіковані роз’яснення та консультації, які, сподіваємося, допоможуть їм у реалізації  нових та амбітних бізнес-проєктів , - наголосила керівниця проєкту Тетяна Ломова.

Загалом у  рамках проєкту "Створення центру підтримки підприємництва "BusinessKrop-HUB", як складової екосистеми сприяння розвитку малого і середнього підприємництва у Кропивницькій громаді" з червня по жовтень запланована серія семінарів-тренінгів для представників як започаткованого бізнесу, так початківців. Ознайомитися з детальною програмою та анонсами заходів можна на офіційній сторінці Центру підтримки підприємництва у мережі Фейсбук  https://www.facebook.com/profile.php?id=100091505782530

 Участь у семінарах є безкоштовною, попередня реєстрація на заходи - обов’язкова.

Захід відбувається в рамках реалізації проєкту "Створення центру підтримки підприємництва "BusinessKrop-HUB" як складової екосистеми сприяння розвитку МСП у Кропивницькій громаді", який реалізується громадською організацією «Агенція креативних ідей» у співпраці з Кропивницькою міською радою в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці    EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП, яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини.

Грантовий конкурс виконує Фонд  розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ Ukraine) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Зміст публікації є виключною відповідальністю ГО «Агенція креативних ідей» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.

#eubusiness, #MovingForwardTogether, #gizSME, #BDF

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01