Вразливі категорії кропивничан отримають з міського бюджету компенсацію на встановлення індивідуального опалення

Вівторок, 25 липня 2023 16:33

Виконавчий комітет Кропивницької міської ради погодив Програму оптимізації системи теплопостачання у місті Кропивницькому на 2023 рік і доручив головному управлінню житлово-комунального господарства внести програму на розгляд міської ради.

Відповідне рішення члени виконкому прийняли під час свого засідання сьогодні, 25 липня.

Програма дає можливість надати соціально вразливим верствам населення часткову грошову компенсацію витрат на встановлення системи індивідуального опалення з бюджету територіальної громади у розмірі 40 %, крім того, передбачає кошти з бюджету територіальної громади на виплату податків.

- У ході реалізації Програми передбачено надання коштів з бюджету територіальної громади на часткове відшкодування витрат на встановлення індивідуального опалення соціально вразливим верствам населення, які проживають в квартирах житлових будинків, подальша експлуатація системи централізованого опалення  яких визнана недоцільною, - відзначив начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко. – Зокрема, протягом дії Програми за період 2017-2022 років у місті Кропивницькому було відключено від централізованого опалення 423 квартири у 138 житлових будинках. Відшкодовано витрати на встановлення систем опалення малозабезпеченим родинам  1, 455 мільйона гривень.

Загальний обсяг фінансового ресурсу, необхідний для реалізації програми у 2023 році, складає 1,142 мільйона гривень.

Цього дня члени виконкому під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки затвердили Порядок фінансування видатків бюджету Кропивницької міської територіальної громади, погодили зміни до низки галузевих програм соціально – економічного розвитку міста Кропивницького, підтримали перейменування 19 з 20 запропонованих топонімічною комісією вулиць та провулків обласного центру.

Крім того виконком  підтримав низку рішень у сферах соціальної підтримки, спрямованих на забезпечення житлових прав і прав дітей у Кропивницькому.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01