«Висока честь служити слову»: музей Карпенка –Карого підготував виставку до 35-річчя обласного осередку НСПУ

Понеділок, 2 грудня 2019 16:04

У вівторок, 03 грудня, у літературно-меморіальному музеї Івана Карпенка-Карого відбудуться урочистості з нагоди 35-річчя від дня створення Кіровоградської обласної організації НСПУ.

У заході, який розпочнеться о 14.00, члени організації під орудою свого голови Василя Бондара планують підбити підсумки діяльності письменницької спілки за 35 років, а також окреслити плани на майбутнє.

Цього дня музичні дарунки для літераторів краю лунатимуть від викладачів та учнів музичної школи № 1 ім. Генріха Нейгауза, а науковці музею відкриють виставку «Висока честь служити слову», присвячену історії створення та діяльності Кіровоградської обласної організації Національної спілки письменників України. Представлені на виставці музейні експонати, матеріали з особистих архівів членів НСПУ широко висвітлюють діяльність спілчан. Виставка спрямована на відродження національної духовності, виховання патріотизму, любові до рідної мови та літератури. Адже, пройшовши складний шлях становлення і розвитку, спілка відіграє помітну роль в літературному та громадсько-політичному житті нашого краю.

Один із комплексів експозиції буде присвячений керівникам письменницької організації Кіровоградщини: Григорію Клочеку, Володимиру Панченку, Володимиру Кобзарю, Василю Бондарю, Олександру Косенку.

Обласний осередок НСПУ створено 3 грудня 1984 року. У листопаді 2017 році  головою організації став Василь Бондарь.

На сьогодні письменницька організація налічує 29 членів із Кропивницького та області. Серед них: Григорій Клочек, Василь Бондар, Катерина Горчар, Ольга Полевіна, Олександр Кердіваренко, Володимир Могилюк, Тетяна Андрушко, Антоніна Царук, Олег Бабенко, Антоніна Корінь, Олександр Косенко, Борис Ревчун, Сергій Піддубний, Інна Немирована, Ірина Кримська, Юлія Гладир, Олександр Архангельський, Оксана Шпирко, Наталя Бідненко, Надія Частакова, Броніслав Куманський, Катерина Барановська, Валентина Кондратенко-Процун, Сергій Михида, Олена Горобець, Олена Баранова, Марина Джус.

На виставці буде представлений  значний літературний доробок спілчан. Це книги різних жанрів: поезія, проза, публіцистика, літературознавчі та краєзнавчі дослідження, збірки перекладів.

Окрім нової виставки, музейники підготували для літераторів та учасників заходу ще й сюрпризи.

Управління культури і туризму міської ради запрошує усіх шанувальників літературного слова завітати до музею та ознайомитися з виставкою «Висока честь служити слову».

Усі новини