Виконання бюджету Кропивницької громади — на порядку денному засідання профільної депутатської комісії

Середа, 17 серпня 2022 15:33

У Кропивницькій міській раді триває активна підготовка до чергової сесії. Сьогодні, 17 серпня, під головуванням депутатки Анни Зарічної відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики. У роботі комісії взяв участь  секретар міської ради Олег Колюка та заступник міського голови Михайло Бєжан.

Ключовим питанням порядку денного, що розглянули члени комісії, стало виконання міського бюджету  за І півріччя поточного року. Інформацію надала начальниця фінансового управління міської ради Любов Бочкова.

- За І півріччя до бюджету Кропивницької міської територіальної громади надійшло 1,39 млрд грн доходів, у тому числі до загального фонду – 1,356 млрд  грн, спеціального фонду – 33,9 млн грн, - повідомила Любов Бочкова.

Основні податкові надходження до бюджету громади забезпечені по податку на доходи фізичних осіб – 784,4 млн грн, єдиному податку – 121,2 млн грн, платі за землю – 72,9 млн грн та акцизному податку – 61,6 млн грн. Субвенцій з державного та обласного бюджетів залучено 289,2 млн грн, у тому числі субвенцій освітнього спрямування – 287,2 млн грн.

Щодо видатків бюджету територіальної громади, то вони становлять 1,87 млрд  грн, що складає 40,2 % затверджених річних бюджетних призначень.

Ще два питання, винесені на розгляд комісії, стосувалися ліквідації комунальних підприємств, зокрема КП «Школяр» і КП «Кіровоградські ринки».

Окрім цього, депутати розглянули питання щодо розміщення та перебування сезонних об'єктів торгівлі на території міста. Обговорили випадки стихійної торгівлі і активне залучення правоохоронних органів для боротьби із нею.

Усі новини