Вихованці кропивницького ДЮКу «Промінь» допомагали рятувальникам гасити пожежу

Вівторок, 24 жовтня 2017 08:57

Вихованці дитячо-юнацького клубу «Промінь» із Кропивницького спільно з працівниками пожежно-рятувальної служби взяли участь у Всеукраїнській громадській акції «Запобігти, врятувати, допомогти».

Участь у пізнавально-змістовному заході з безпеки життєдіяльності дав можливість дітям ознайомитися з правилами поведінки під час виникнення надзвичайних ситуацій.

Велике враження справила на підлітків робота пожежного розрахунку та спеціальної аварійно-рятувальної техніки. Вогнеборці розповіли дітям про оснащення та технічні можливості пожежного автомобіля і продемонстрували уміння гасити умовну пожежу. А найсміливіші підлітки допомагали це робити представникам пожежно-рятувальної служби.

Вихованці клубу взяли активну участь у конкурсі на швидкість одягання бойового одягу пожежників, виявили вміння користування протигазами, в яких рятувальники працюють в задимлених приміщеннях.

Цього дня дітям розповіли про діяльність пожежно-рятувальної служби, специфіку роботи рятувальників, нагадали про найбільш поширені ризики, з якими можна зіткнутися під час шкільних канікул.

Саме участь у громадській акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» допомагає молодому поколінню по-новому осмислити роботу рятувальників. І можна сподіватися, що після цієї зустрічі, у когось із присутніх підлітків з’явилася мрія – пов’язати своє життя з пожежно-рятувальною справою.

Усі новини