Відкриття Центру надання соціальних послуг у Кропивницькому – шлях до створення європейських умов обслуговування мешканців обласного центру

Вівторок, 13 червня 2017 20:59

У Кропивницькому буде створений сучасний Центр надання соціальних послуг. Старт процедурі дав виконком, який сьогодні, 13 червня,  погодив відповідний проект рішення міської ради.

Із досвідом створення подібних Центрів в інших містах України членів виконкому ознайомив секретар міської ради Андрій Табалов, який очолював делегацію посадовців із Кропивницького до вже діючого Центру надання соціальних послуг у Харкові.

За його словами, такі  соціальні установи, відповідно до спеціальної державної програми. будуть створені у всіх обласних центрах  та містах  з мільйонним населенням.

 - Створення таких  Центрів є новим підходом до надання соціальних послуг, - відзначив Андрій Табалов. – У такому випадку всі соціальні служби  зiбранi  в одному мiсцi. Що надзвичайно зручно для мешканців. Крім того, у Центрі будуть створені європейські умови обслуговування клієнтів. Я особисто був вражений органiзацiєю роботи у Харковi. Додатковою перевагою є можливість отримати кошти на створення центру за рахунок співфінансування з державного бюджету.  У разі надання проектно-кошторисної документацiї, ми зможемо компенсувати до 50% видатків  за рахунок державної програми.  

Відповідно до прийнятого рішення, Центр надання соціальних послуг у Кропивницькому планується  розмістити у приміщенні колишнього кiбернетико-технiчного коледжу. Над проектно-кошторисною документацією працюватимуть спільно управлiння економiки i капітального будівництва міської ради. Остаточне ж рiшення мають прийняти депутати міської ради. 

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13