Відкритий конкурс на фінансування діяльності зоозахисних ГО – законний шлях вирішення проблеми безпритульних тварин

Понеділок, 2 березня 2020 16:34

Конкурс на фінансування діяльності  громадських організацій може вирішити проблему фінансування притулків для тварин у Кропивницькому.

На цьому сьогодні, 02 березня, під час апаратної наради наголосив секретар міської ради Андрій Табалов.

Очільник депутатського корпусу нагадав, що до міської ради надійшло дві петиції від зоозахисних організацій “БІМ” та “Щасливий пес” щодо фінансування притулків для безхатніх тварин. Обидві петиції підтримали і громадяни, і постійна депутатська комісія. Але, щоб за кошти міського бюджету можна було фінансувати діяльність громадських організацій, які опікуються обездоленими тваринами, необхідно знайти для цього законний механізм.

- Я вже неодноразово казав, що будувати комунальний притулок для тварин, місту буде дуже дорого. Ми повинні підтримувати ті дві громадські організації, які вже мають притулки і опікуються тваринами, - зауважив Андрій Табалов. - Пропоную в програмі головного управління ЖКГ по врегулюванню чисельності безпритульних тварин окремим пунктом прописати конкурс проектів, розроблених зоозахисними організаціями, для виконання яких надаватиметься фінансова підтримка з міського бюджету. Такі конкурси для громадських організацій у своїх програмах прописали управління соціальної підтримки населення та відділ з питань внутрішньої політики. Так само треба зробити і ГУ ЖКГ, щоб ми могли нарешті вирішити проблему безпритульних тварин у нашому місті.

Усі новини