Від колиски до звитяги: у Кропивницькому ліцеї природничих наук відбувся урок мужності “Герої не вмирають!”

Вівторок, 20 лютого 2024 14:51

Урок мужності у Кропивницькому ліцеї природничих наук провели педагоги й учні закладу спільно з  оркестром 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго сьогодні, 20 лютого.

Цей захід мав відбутися напередодні, утім ворожі обстріли і тривала тривога завадили цьому. Тож відбувся він уже наступного дня, але це ще більше підсилило у школярів ненависть до ворога і любов до рідної країни.

Спільний мистецько-патріотичний захід з учнівською молоддю “Віримо в ЗСУ” відбувся в рамках всеукраїнського патріотично-мистецького проєкту “Від колиски до звитяги”, започаткованого тоді Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним. Проєкт має на меті виховання молоді в дусі патріотизму та відданості справі захисту держави, сприяння зміцненню позитивного іміджу Збройних Сил України.

В актовій залі ліцею зібралося кілька сотень школярів, щоб вшанувати пам’ять загиблих воїнів-земляків, які колись навчалися у цьому навчальному закладі, а це шестеро героїв: Юрій Власенко, Олександр Жибров, Володимир Андущук, Євген Гненний, Ілля Циганенко, Богдан Рава. Щемом бриніли у серці поетичні слова, присвячені захисникам Україні, які читали вчителька Вікторія Погоріла, учні Влад Ваненков, Поліна Кучеренко та Ангеліна Панченко.

Найбільше захоплення і шквал оплесків викликав виступ оркестру 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго. Відчуття патріотичного піднесення викликали пісні “Любі мої діти”, “У мене немає дому”, “Мамине безсоння”, “ Так я люблю Україну” і на завершення — гімн патріотів “Ой, у лузі червона калина”.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01