Великодній HAND MADE: кропивничан запрошують на ярмарок-майстерню, щоб допомогти ЗСУ

Середа, 12 квітня 2023 15:11

- Заходьте до нас на Великодній ярмарок! Купуйте оригінальні вироби, допомагайте грошима ЗСУ бити ворога! - так саме зараз запрошують кропивничан до Кропивницького Туристично-інформаційного центру, де відкрився Великодній HAND MADE ярмарок-майстерня!

Ярмарок працюватиме сьогодні, 12 квітня, і завтра, 13 квітня, з 10:00 до 16:00, у цей час всі охочі зможуть взяти участь у майстер-класах з гончарства, розпису Великоднього декору і виготовити вироби власноруч.

У приміщенні ТІЦу свій крам розклали майстри декоративно-ужиткового мистецтва з Кропивницького та інших міст України, які через війну покинули рідний дім.

- Я з донькою приїхала у Кропивницький із Мелітополя. Моє місто зараз, на жаль, в окупації, але тут я знайшла свою улюблену справу, - розповідає переселенка Ганна Крапивка. - В Мелітополі я займалася комп’ютерною вишивкою. А коли приїхала у Кропивницький, то одразу купила швейну машинку, почала шити і виготовляти килимову вишивку. Ось свої килимові сувеніри продаю на ярмарку. Донька волонтерить, ремонтує безплатно одяг вимушеним переселенцям та соціально-незахищеним кропивничанам.

Свої вироби покупцям пропонують і майстрині з вишивки кропивничанки Вікторія Шкабой і Валентина Дробишевська. Від виробів — очей не можна відірвати. Вікторія Шкабой представила на ярмарок серветки, книжкові закладки, браслети, вишиванки. Кожен орнамент на її виробах оригінальний і не повторюється. А прикраси з мікровишивкою від Валентини Дробишевської стануть гарним аксесуаром для будь-якого жіночого вбрання. Для вірян у майстрині є вишиті ікони.

Тетяна Черняєва покупцям пропонує не тільки купити одяг із художнім розписом, а й сама навчить охочих наносити малюнок на текстиль. Вироби з соєвого та гелевого воску, екологічно чисті і запашні свічки пропонує Анастасія Білостецька, а Софія Варакіна принесла на продаж вироби з епоксидної смоли. Яскраві брелоки, кулони, годинник і світильники з цього природного матеріалу приваблюють своєю магічністю.

Гончарні вироби з натуральної глини на ярмарку продає подружжя майстрів Ірина і Микола Світайло. Тут же за бажанням охочі можуть виготовити власний виріб із глини на гончарному колі. Микола Світайло проводить майстер-клас, під час якого не тільки допомагає познайомитися із глиною, а й розповідає секрети гончарства.

- Учасники майстер-класу виготовляють з глини виріб, який забажають, чи то горнятко, чи склянку, чи кухлик. Але з собою вони його зараз забрати не зможуть, бо цей виріб ще треба доробити — залощити, випекти, вимочити в молоці, а потім ще раз висушити в печі. Все це я робитиму у своїй майстерні. Лише через 2-4 тижні виріб буде готовим, - розповідає майстер.

Хто ж не хоче чекати довго, може на ярмарку купити вже готовий глиняний посуд, обереги, сувеніри та інші вироби.

Великодній HAND MADE ярмарок-майстерня — благодійний. Придбавши оригінальну річ, усі покупці долучаться до важливої та почесної для кожного українця справу – підтримки наших захисників, адже  частину суми з кожної покупки направлять на допомогу ЗСУ.

Для участі у творчих майстер-класах зареєструйтеся: https://www.instagram.com/kroptravel/

Поспішайте на Великодній ярмарок за святковим настроєм!

Чекаємо вас за адресою: вул. Гоголя, 91/46 (навпроти Головпоштамту).

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13