В галузевих програмах соціально-економічного розвитку Кропивницького враховуватимуться гендерні компоненти

Четвер, 28 вересня 2023 17:54

У Кропивницькій міській раді розроблять критерії оцінки показників ефективності виконання галузевих  програм соціально-економічного розвитку міста. Відповідний депутатський запит був внесений Міжфракційним депутатським об’єднанням “Рівні можливості» на під час сесійного засідання сьогодні, 28 вересня.

До  Порядку розроблення галузевих програм, моніторингу та звітності про їх виконання також планується включення додаткового розділу щодо критеріїв оцінки показників ефективності виконання таких програм.

- Хочемо зазначити, що від багатьох депутаток та депутатів Кропивницької міської ради неодноразово звучали пропозиції до виконавчих органів щодо зміни підходу до розробки міських програм, - відзначила у своєму виступі співголова депутатського об’єднання Катерина Шамардіна. – У першу чергу йдеться про необхідність включення в галузеві програми результативних показників, які допомагатимуть вимірювати результативність їхньої реалізації,   стимулювати виконавчі органи до удосконалення цих програм в ході їхнього виконання, а також додавання в програми гендерного компоненту: гендерно сегрегованих статистичних даних, гендерного аналізу впливу заходів програми тощо, проведення в процесі розробки програм громадського обговорення проєктів та  звітування перед депутатами про результати виконання програм.

Депутати міської ради підтримали запит своїх колег з МДО «Рівні можливості» і у своїх коментарях висловили сподівання, що впроваджені зміни

Ще раз наголошуємо, що використання результативних показників в  допомагатимуть визначати результат виконання програм, характеризувати хід їхньої реалізації, досягнення мети, виконання завдань програм, дадуть можливість висвітлювати обсяг і якість надання публічних послуг, послаблювати негативні чи посилювати  позитивні тенденції в економіці чи відповідній сфері діяльності, оцінювати користь для суспільства від реалізації програм, у тому числі з точки зору забезпечення гендерної рівності.

Тепер фахівці департаменту з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради опрацюють запропоновані в депутатському запиті доповнення до Порядку розроблення галузевих (комплексних) програм, моніторингу та  звітності про їх виконання і розроблять та внесуть на розгляд міської ради відповідний проект рішення.

Депутати також підтримали запит свого колеги Ігоря Саєнка щодо збільшення фінансування з бюджету громади на надання матеріальної допомоги жителям Кропивницького, які потрапили у складні життєві обставини.

Усі новини

Материнське серце захищає
Середа, 8 травня 2024 17:34