Умова вчасного початку опалювального сезону в Кропивницькому одна – погашення боргів минулих років перед теплогенеруючими підприємствами

Понеділок, 24 вересня 2018 15:08

Тема входження міського господарства Кропивницького в новий опалювальний сезон буде центральною на всіх апаратних нарадах впродовж найближчого місяця. Це відзначив міський голова Андрій Райкович під час наради з керівниками виконавчих органів сьогодні, 24 вересня.

Щоб тепло вчасно надійшло до споживачів, необхідна чітка координація дій: від мешканців міста до керівників підприємств, установ та організації усіх форм власності, підприємств комунальної галузі, міської влади і засобів масової інформації.

Саме на місцеві ЗМІ покладає великі надії очільник міста у питанні активного роз’яснення головних засад успішного початку опалювального сезону в обласному центрі.

- Сьогодні ми живемо в ринковій державі, а, відповідно, і умови, отримання газу для початку роботи міський котелень є простими і зрозумілими, - наголосив очільник міста. – Вимоги НАК «Нафтогаз України» не змінилися – борги необхідно платити, а рівень проплати за послуги з теплопостачання має складати не менше 90%. У нас же, на жаль, борг є, а за отримане тепло сплачено на комунальному підприємстві до 72%, а на ДП «Кіровоградтепло» - до 80%.

Тому роз’яснення поточної ситуації сьогодні є головною зброєю тепловиків. Міський голова доручив посилити інформаційну компанію, а листівки з умовами успішного початку опалювального сезону мають бути розміщені на дошках біля кожного під’їзду.

- Саме роз'яснення, а не страшилки, - наголосив Андрій Райкович. Люди мають зрозуміти. Що даром вже ніхто нічого давати не буде. Сплачувати ж борги мешканців багатоповерхівок з міського бюджету буде соціально несправедливо. Зі своєї сторони, міська рада зробила все можливе – підписала договір про реструктуризацію боргу КП «Теплоенергетик». Міська рада зробила ринок теплової енергії у Кропивницькому максимально прозорим.

Серед складних проблем. які мають місце перед початком зими в обласному центрі, очільник міста назвав фактичну відсутність приладів обліку тепла та жахливу розбалансованість теплової мережі, що стала наслідком бездумної роздачі дозволів на від’єднання від централізованого опалення у двотисячні роки.

- Сьогодні міська влада активно працює над програмою оптимізації системи опалення у Кропивницькому, - відзначив Андрій Райкович. – Але складність у тому, що цей план не може бути впроваджений одномоментно і навіть не може бути реалізований за рік.

Усі новини