Учасники Міжнародної агропромислової виставки “АгроЕкспо-2019” потребують додаткових місць у готелях Кропивницького

Понеділок, 13 травня 2019 17:27

Сьогодні, 13 травня, у міській раді Кропивницького відбулось перше засідання робочої групи з питань підготовки та проведення Міжнародної агропромислової виставки “АгроЕкспо-2019”.

У засіданні під головуванням заступника міського голови Андрія Паливоди взяли участь директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Маріанна Морква, начальник управління торгівлі та побутового обслуговування населення Сергій Горбовський, директор ТОВ "Украгроекспо" Ігор Глібко та готельєри обласного центру.

- Цей захід дуже важливий як для нашого міста, так і для країни загалом, оскільки виставка виросла до масштабів міжнародної, - наголосив на початку зустрічі Андрій Паливода. - Нам треба вчасно реагувати на проблемні питання в організації її діяльності для оперативного їх вирішення та координації роботи усіх учасників виставки, щоб захід відбувся на належному рівні. Наше завдання — створити умови, щоб усі учасники могли гідно представити свій продукт, особливо це стосується місцевого виробника. Таким чином ми підтримуємо бізнес в Україні та стимулюємо розвиток економіки.

Організатори “АгроЕкспо-2019” повідомили про проблему, що виникла в ході підготовки виставки: місця майже в усіх готелях обласного центру вже заброньовані. Для вирішення цього питання до міської ради запросили керівників готелів, щоб спільно знайти шляхи вирішення проблеми.

- Кожного року ми стикаємось з проблемою поселення учасників: виставка настільки розрослася, що за один день її оглянути неможливо, - відзначив Ігор Глібко. - Великі, знакові компанії заздалегідь телефонують і бронюють місця. А цього року вони зіштовхнулись з відмовою, оскільки місця вже заброньовані, або бронювання в готелі ще не відкрито, або ще не визначені ціни на номери на цей період. У зв’язку з цим, великі компанії просто можуть відмовитись від своєї участі і виставка з кожним роком буде втрачати партнерів.

Ігор Глібко висловив занепокоєння, що всі ці фактори можуть стати причиною скорочення, а в найгіршому випадку, і закриття представницького виставкового форуму. Тому він звернувся до представників готельного бізнесу з проханням, якнайшвидше визначитись із ціною на їхні послуги та розпочати бронювання номерів для гостей виставки.

У свою чергу, Андрій Паливода зауважив, що проблема з готелями у Кропивницькому виникла через нерівномірне їх завантаження протягом року. Відзначаються, як пікові моменти, коли виникає великий попит на послуги готельного господарства, так і періоди простою готелів. Наразі у департаменті з питань економічного розвитку працюють над впорядкуванням туристичної діяльності у Кропивницькому таким чином, щоб у будь-який сезон до міста приїжджали туристи, і готельний бізнес працював постійно завантажено та заробляв ресурси для власного розширення.

Усі новини