У школах Кропивницького навчання відновлюється у понеділок, 10 лютого

Четвер, 6 лютого 2020 18:43

Навчання у закладах освіти Кропивницького відновляться у понеділок, 10 лютого. Відповідну  рекомендацію начальнику управління освіти міської ради Ларисі Костенко надав міський оперативний штаб з реагування на ситуацію розповсюдженню грипу після свого засідання сьогодні, 06 лютого.

За інформацією в.о. директора обласного лабораторного центру МОЗ України Надії Оперчук, тижневий показник захворюваності на 100 тисяч населення обласного центру залишається нижчим від рівня епідпорогу на 26,6%. За даними моніторингу п’ятого тижня року за медичною допомогою звернулися 1800 хворих, з яких 1396 – діти. Позитивний результат по вірусу грипу А отримано у трьох хворих.

На думку членів штабу додаткові шкільні канікули перервали ланцюг стрімкого  поширення вірусних хвороб у шкільному середовищі, але моніторинг ситуації необхідно здійснювати щоденно, оскільки пік  розповсюдження ГРВІ у Кропивницькому, як правило, припадає на кінець лютого.

- Оперативний штаб рекомендував управлінню освіти відновити заняття у школах, - відзначила голова штабу заступник міського голови Наталія Дзюба. – Одночасно, у всіх закладах освіти міста будуть ще більше посилені попереджувальні заходи протидії захворюванням. Вчителі слідкуватимуть, щоб жодний учень із ознаками хвороби не був допущений до навчального процесу і перебуванню в колективі. Крім того, будуть відмінені усі масові заходи у школах міста.

Усі новини