У пріоритеті бюджету Кропивницького на 2023 рік: підтримка ЗСУ, облаштування шкільних укриттів та опалювальний сезон

Четвер, 28 вересня 2023 20:48

Кропивницька міська рада внесла актуальні зміни бюджету Кропивницької міської територіальної громади на 2023 рік під час чергового засідання дев’ятої сесії сьогодні, 28 вересня.

Як повідомила начальниця фінансового управління міської ради Любов Бочкова, до бюджету територіальної громади залучені міжбюджетні трансферти по департаменту соціальної політики на суму 13,5 мільйона гривень.

Йдеться про додаткову дотацію з державного бюджету в сумі 1,56 мільйона гривень на відшкодування витрат за січень-квітень 2023 року на оплату енергоносіїв закладів, в яких проживали особи з числа внутрішньо переміщених осіб та про субвенцію з державного бюджету на виплату грошової компенсації за отримані житлові приміщення для окремих категорій осіб у сумі 11,  942 мільйона гривень. Зокрема, для осіб з інвалідністю, які приймали безпосередню участь в АТО та для ВПО які захищали незалежність України.

У прийнятому рішенні також враховані пропозиції по виконавчому комітету Кропивницької міської ради.

- Передбачена субвенція державному бюджету в сумі 12,09мільйона гривень за рахунок збільшення «військового» ПДФО на Програму підтримки військових формувань збройних сил України на 2023-2024 роки. По спеціальному фонду бюджету збільшено на 746 тисяч гривень видатки за статтею «Інші заходи громадського порядку та безпеки» на заходи міської програми профілактики злочинності «Безпечне місто», - відзначила Любов Бочкова.

У прийнятому рішенні також враховані додаткові пропозиції виконавчих органів, погоджені постійною комісією з питань бюджету та податкової політики, а саме:

по управлінню освіти виділено додатково 26,150 мільйона гривень на ремонт тимчасових укриттів в закладах освіти для одночасного перебування усіх здобувачів освіти.

по департаменту соціальної політики буде профінансовано додатково 1,705 мільйона гривень на відшкодування послуг з харчування дітям з інвалідністю (90 тисяч гривень), на виплату компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги (1,236 мільйона гривень) та на виплату заробітної плати працівникам соціальних гуртожитків для ВПО (378,8 тисяч гривень).

по головному управлінню житлово-комунального господарства збільшені видатки на 53,0 мільйона гривень для КП «Теплоенергетик» на забезпечення діяльності з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії.

Крім того у бюджеті громади перерозподілені видатки за бюджетними програмами та фондами у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника.

Так, за пропозиціями управління капітального будівництва перерозподілено видатки бюджету розвитку: збільшено видатки за КПКВК 1142 «Інші програми та заходи у сфері освіти» на 3, 58 мільйона гривень, за КПКВК 2152 «Інші програми та заходи у сфері охорони здоров'я» – на 710,0 тисяч гривень, за КПКВК 7322 «Будівництво медичних установ та закладів» – на 390,0 тисяч гривень за рахунок зменшення видатків за КПКВК 7640 «Заходи з енергозбереження»  на 4, 480 мільйона гривень.

- З урахуванням додаткових пропозицій постійної комісії з питань бюджету та податкової політики Кропивницької міської ради бюджетні призначення збільшено за рахунок збільшення дохідної частини бюджету на суму 93,7 мільйона гривень, - підкреслила Любов Бочкова.

Таким чином, збільшення видатків бюджету громади пропонується за рахунок залучення міжбюджетних трансфертів у сумі 13,50 мільйона гривень та збільшення дохідної частини бюджету на 93, 7 мільйона гривень.

Усі новини

Материнське серце захищає
Середа, 8 травня 2024 17:34