У нас особливі вимоги, але й особливе ставлення до кожного воїна: представники Третьої штурмової бригади у Кропивницькому

П'ятниця, 22 березня 2024 09:19

Протягом двох днів у Кропивницькому в рамках всеукраїнського інфо-туру перебували представники Третьої штурмової бригади. Вони провели низку зустрічей на різних локаціях міста, аби кожен охочий міг ближче познайомитися з підрозділом, поставити свої запитання й отримати чесні відповіді — про службу, можливості та переваги приєднання до Третьої штурмової. Адже цей підрозділ - серед взірцевих за своєю професійністю, рівнем підготовки армійців, які є універсальними бійцями, що володіють різними типами озброєнь, кожен має кілька військових спеціальностей.

На базі Центру надання адміністративних послуг “Прозорий офіс” представники бригади з позивними “Тренер” та “Лофт” зустрілися із журналістами, щоб більш детально розповісти про мету цієї інформаційної кампанії.

Кремезні чоловіки говорили про свої звання, хоч і з приміткою не для оприлюднення, а от імен взагалі не називали.

- Псевдо — це наше друге ім'я, у нас своя ідеологія і ми не звертаємося один до одного на ім'я чи за прізвищем. І хочу наголосити, що цей інфо-тур не є рекрутинговою кампанією, у нас працюють окремі рекрутингові центри. Інформаційний тур організували, тому що є значний запит від громадян, люди хочуть отримати відповідь на те чи інше питання. Повістки ми не роздаємо. Це живе спілкування з військовими із досвідом, які пройшли важкий військовий шлях. Нам приємно, що у Кропивницькому відгукнулося дуже багато людей; приходять, цікавляться і військові з інших підрозділів, - розповів “Тренер”.

Які ж критерії відбору до Третьої штурмової говорив він далі.

- Головне, щоб людина була вмотивована, всі бійці бригади не чекають закону про демобілізацію, ми прийшли в підрозділ для того, щоб здобути перемогу, звільнити Українську землю від ворога, і тільки тоді повертатимемося до мирного життя. Тож основні якості можна назвати такі: мотивація, чітке усвідомлення і любов до України, своєї землі та родини, ненависть до ворога, ну і все ж таки треба бути фізично загартованим. Все решти — навчимо. Ми приділяємо максимальну увагу підготовці. У нас є тестовий тиждень“Хто ти воїн” в навчальному центрі — кожен, хто досяг 18-річного віку може пройти такий вишкіл, і зрештою для себе визначитись чи зможе він бути військовим. Але коли люди відчувають цей дух Азовського братерства і нашого побратимства, коли кожен ранок читається молитва Українського націоналіста і у тебе просто мурахи йдуть по шкірі від цього, то тоді хочеться вертатися і відчувати це знову і знову. І як правило люди після таких вишколів, а це 95%, залишаються в підрозділі.

- У нас особливі вимоги, але й особливе ставлення до кожного воїна, - додає друг “Лофт”.

Немає зверхності, немає уставщини — превалює побратимство, що на практиці вже показало - це є запорукою взаєморозуміння. Цінується життя кожного — цей принцип також особливо вирізняє Третю штурмову бригаду.

- У нас не виконуються завдання за будь-яку ціну, в першу чергу береться до уваги збереження життя особового складу, - додає “Тренер”.

На службі в підрозділі кожен новобранець проходить курс молодого бійця, термін такої підготовки чітко не визначений, і триває поки людина не досягне максимальних знань і навичок, а потім уже буде направлений у бойовий підрозділ. А далі командир приймає рішення, коли людина готова йти на бойові завдання. На це також потрібен певний час. Люди, які переводяться з інших підрозділів проходять перепідготовку.

Є чимало звернень і від жінок, таких третина — це почасти зовсім молоді дівчата із запалом в очах, які достеменно знають куди йдуть, і що собою являє Третя штурмова.

Про військово-патріотичне виховання молоді детальніше розповів “Лофт”.

Окреме крило бригади — це молодіжна організація “Центурія”, де працюють з юнаками і юнками починаючи з 14 років. Ця робота грунтується на вихованні патріотизму, вмотивованості, духу братерства та знанні української історії. Громадська організація “Центурія” окрім вивчення національної ідеї, займається тактичною підготовкою молоді, це і медицина, і все що пов'язано із військовою справою.

Інфо-тур Третьої штурмової бригади триває, про деталі можна дізнатися в соцмережах підрозділу.

 

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13