У міській раді розробляється програма «Діалог»: комунікації влади з громадою стануть ефективнішими

П'ятниця, 8 листопада 2019 15:42

У четвер, 07 листопада, у міській раді Кропивницького відбувся круглий стіл під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова із обговорення проекту міської програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2020 – 2022 роки “Діалог”.

У роботі круглого столу взяли участь голова Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Леонід Лузан, представники інститутів громадянського суспільства: волонтерських організацій, організацій учасників ООС (АТО), національно-культурних товариств, організацій, що проводять моніторинг відкритості та прозорості влади, організацій національно-культурного спрямування.

Розробником програми виступає відділ з питань внутрішньої політики міської ради. За словами його очільниці Оксани Горбенко, пропозиції до програми збиралися протягом вересня-жовтня 2019 року. Електронні консультації проводились на платформі електронної демократії е-DEM у розділі “Консультації з громадськістю”.

- Мета програми - створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства, налагодження ефективної взаємодії міської ради з інститутом громадянського суспільства на засадах партнерства, задоволення суспільних інтересів через використання інструментів участі, залученням громадської ініціативи, сприяння утвердженню національної ідеї, впровадження у сферу громадських відносин принципів патріотизму, суспільної моралі і духовності, - відзначила Оксана Горбенко. - Головними завданнями програми є впровадження у діяльності міської влади принципів відкритості, прозорості і публічності та впровадження ефективного механізму налагодження комунікацій виконавчих органів міської ради з громадськістю.

Після презентації програми відбулись її активне обговорення, за результатами якого проект був підтриманий учасниками круглого столу.

Усі новини