У міській раді Кропивницького заступник міського голови Олександр Грабенко тримав звіт за результатами діяльності у 2016 році

Вівторок, 31 січня 2017 17:18

У міській раді Кропивницького тривають звіти заступників міського голови про стан справ у підпорядкованих їм сферах міського господарства. Щовівторка, на прес-конференціях у міській раді, вони ведуть діалог із журналістами, повідомляючи про те, що вже вдалося зробити протягом минулого року, і про плани розвитку міста на рік прийдешній.

Сьогодні, 31 січня, заступник міського голови Олександр Грабенко провів розширену зустріч із представниками міських мас-медіа, залучивши до її проведення і керівників управлінь міської ради, які знаходяться у зоні його відповідальності. У прес-конференції взяли участь начальники управління містобудування та архітектури Вадим Мездрін, управління капітального будівництва Віктор Ксеніч, управління земельних

відносин та охорони навколишнього середовища Родіон Владов, управління економіки Андрій Паливода, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко, управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Сергій Горбовський, начальник спеціалізованої інспекції з благоустрою Андрій Максюта та інші.

– У минулому році нам вдалося здійснити ряд заходів, направлених на покращення життя та добробуту мешканців міста в різних сферах міського господарства, – зазначив Олександр Грабенко. – У сфері містобудування та архітектури вперше почали наводити лад у розміщенні об’єктів реклами (демонтовано 77 об’єктів реклами), тимчасових споруд (примусово демонтовано 18 кіосків, а за згодою власників 20 аналогічних об’єктів), розроблено детальні плани територій в районі вулиць Генерала Родимцева, Родникової, між провулком Курінним та садовим товариством "Аграрник". Було укладено 69 договорів пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста на загальну суму 2,2 мільйони гривень. Присвоєно та уточнено 340 адрес. Нанесено на електронну карту 158 містобудівних умов та обмежень, підготовлено 296 будівельних паспортів забудови земельних ділянок тощо.

Пріоритетними на 2017 рік Олександр Грабенко вважає продовження роботи по доповненню цифрової топографічної зйомки міста Кропивницького, корегуванню генерального плвну міста, розробці картографічних матеріалів у цифровій та графічній формі. Важливми завданнями стануть також розробка плану зонування території обласного центру, плану червоних ліній магістральних вулиць та планування транспортних вузлів з розв’язкою руху в двох рівнях, визначення архітектурно-планувальних рішень.

Будівництво об’єктів комунального господарства та соціально-культурного призначення.

У цій сфері заступник міського голови, перш за все, відзначив, що у Кропивницькому вперше за багато років розпочалося будівництво дев’ятиповерхового 54-квартирного житлового будинку на вулиці Генерала Жадова, 102. Тут нарешті зможуть отримати квартири учасники АТО та представники пільгових категорій, які тривалий час перебувають на квартирній черзі.

Значний обсяг робіт протягом року виконано на об’єкиах соціально – культурної сфери. Відремонтовано сім шкільних спортзалів (гімназія ім. Т.Г. Шевченка, НВО №6, ЗОШ №4,8,17,23,34), відремонтовано дошкільний навчальний заклад №29 "Червона шапочка", де одночасно здійснена теплосанація та равершено реконструкцію приміщення міського літературного музею Т.К.Карпенка-Карого.

– Коли я відвідав другий корпус музичної школи №1 ім. Г.Нейгауза, то жахнувся, в яких умовах змушені були отримувати музичні знання наші діти, – розповів Олександр Володимирович. – цей заклад потребував негайного ремонту., що нам і вдалося зробити протягом 2016 року.

Протягом всього року тривали ремонтні роботи і у закладах сфери охорони здоров’я: завершено ремонтні роботи у дитячому інфекційному відділенні стаціонару №1 центральної міської лікарні, відремонтовано приміщення та введено у дію паліативне відділенні цієї ж лікарні. Вдалося також відремонтувати дитячу амбулаторію загальної практики сімейної медицини №4 центру первинної медико-санітарної допомоги №2.

Вродовж минулого року тривали роботи по введенню у дію нових мереж теплозабезпечення від котельні ЗОШ №13 до будівлі другого корпусу цієї школи та ЗОШ "Мрія", були відремонтовані актові зали у школі №24 та Кіровоградському колегіумі.

У місті введені у дію нові водопровід у провулку Лелеківському, газопровід на вулиці Покровській, а також реалізовано наймасштабніший проект - реконструкцію дамби на річці Інгул під мостом по вулиці Михайлівській.

Серед пріоритетних напрямків у поточному році залишається будівництво житлового будинку на вулиці Генерала Жадова, реконструкція господарського блоку пологового будинку №1 під житловий будинок, будівництво котельні на вулиці Комарова,34 для теплопостачання НВО №17, ДНЗ №№65, 22, 48, капітальний ремонт першого поверху будівлі дитячого інфекційного відділення стаціонару №1 центральної міської лікарні, реставрація будівлі міського художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна та ряд інших об’єктів.

Земельні відносини та охорона навколишнього природного середовища.

Як повідомив Олександр Грабенко, учасникам АТО минулого року було надано 939 дозволів на розроблення проектів землеустрою і передано у власність 638 земельних ділянок. На розгляд постійної депутатської комісії було внесено 1142 питання стосовно регулювання земельних відносин. Проведені заходи щодо підтримки належного санітарного стану річки Інгул. Проводилось санітарне обрізання дерев, видалено 80 одиниць аварійних зелених насаджень, розпочато роботу по веденню чергового кадастрового плану та по інвентаризації земель міста.

В переліку завдань на найближчий період – проведення заходів із охорони та раціонального використання водних ресурсів, озеленення територій шкіл, утримання зелених насаджень, проведення заходів з екологічної освіти та виховання підростаючого покоління та всіх інших мешканців міста.

Побутове, торговельне обслуговування, громадське харчування та захист прав споживачів.

У Кропивницькому успішно реалізується проект "Соціальна картка", власниками якої є вже 26,5 тисяч кропивничан. Протягом минулого року було проведено 12 міських ярмарків, що у п’ять разів більше ніж у попередньому році. Запроваджено проведення ярмаркових заходів у мікрорайонах міста (Новоолексіївка, на вулицях Космонавта Попова, Братиславській), проводились тематичні ярмарки "Новорічний", "Різдвяний", "Великодній", "Шкільний".

Наполегливо ведеться боротьба із порушниками правил торгівлі: виявлено 42 незаконно встановлених тимчасові споруди торговельного призначення та прийнято рішення про їх демонтаж. Впродовж року вдалося демонтувати 31 тимчасову споруду.

Продовжується реалізація проекту "Муніципальний партуль", в рамках якого проведено 128 рейдів,складено 214 адміністративних протоколів за порушення правил благоустрою та 53 протоколи за торгівлю з рук у невстановлених місцях. На противагу стихійній торгівлі було відкрито два торговельних майданчики на вулиці Братиславській та біля торгового центру "Ідеал-Плюс".

Роботи у всіх цих напрямках будуть продовжуватись і протягом 2017 року. Також планується віднайти нові земельні ділянки для облаштування торговельних майданчиків та переведення на них стихійних продавців. Зокрема буде звільнений від "блошиного" ринку сквер Слави, а на перехресті вулиць Юрія Коваленка та Космонавта Попова з настанням сприятливих погодних умов комунальне підприємство "Благоустрій" проводитиме роботи по впорядкуванню даної території з подальшим облаштуванням тут торговельних рядів.

Соціально-економічний розвиток міста, інвестиційна та зовнішньоекономічна діяльність.

У Кропивницькому був проведений перший муніципальний інвестиційний форум "Time to invest", видано буклети за матеріалами цього заходу. Є і перші результати від

проведеного форуму: управлінням економіки розроблений перший інвестиційний проект з модернізації системи зовнішнього освітлення обласного центру та здійснення енергозберігаючих заходів у ЗОШ №31 із загальним обсягом інвестицій 12 мільйонів гривень.

У рамках проведення "Днів енергії" у вересні минулого року Кропивницький вперше приймав учасників Всеукраїнської спеціалізованої виставки "Енергоефективність та енергозбереження". Міська рада стала також одними із співорганізаторів наймасштабнішої в Україні міжнародної виставки "АгроЕкспо-2016".

Проводились й інші заходи, розроблялись проекти із запровадження енергоефективності, залучення інвестицій тощо. відповідна роботи триватиме й надалі.

Серед заходів, пов’язаних із захистом населення від надзвичайних ситуацій, функціонування єдиної державної системи цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки Олександр Грабенко відзначив проведення паспортизації підтоплюваних грунтовими водами територій міста Кропивницького, послідовне розчищення русел річок Інгулу, Сугоклеї, Біянки, здійснення заходів берегоукріплення, а також відновлення роботи підземних водозаборів, що призведе до оздоровлення водного басейну територій обласного центру. Було попереджено 20 випадків виникнення надзвичайних ситуацій тощо.

Благоустрій та дотримання санітарного стану на територій міста.

В рамках здійснення інспектування території Кропивницького щодо дотримання правил благоустрою та належного санітарного стану, на юридичних та фізичних осіб було складено 1779 протоколів про адміністративні правопорушення. Для порівняння у 2015 року таких протоколів було 2098. Отже можна стверджувати, що заходи влади спрямовані на дотримання правил благоустрою населенням міста дають свої плоди.

Цьому також сприяли й регулярні рейди спецінспекторів по місту. Їх у минулому році було проведено 62, що на 10 більше ніж у попередньому році. Постійно здійснюється роз’яснювальна робота серед мешканців міста, на підприємствах та в організаціях щодо своєчасного покосу трави, прибирання сміття, зрізаного гілля тощо на прилеглих та закріплених територіях, недопущення спалювання опалого листя, залишків сухої трави та різного сміття, що спричиняє значну шкоду здоров’ю та забруднює навколишнє середовище.

Усі новини