У міській раді Кропивницького триває розробка проектів збереження культурної спадщини міста

Понеділок, 1 квітня 2019 11:28

У п’ятницю, 29 березня, у  Кропивницькому відбувся тренінг по написанню грантових заявок, який проводив European Union in Ukraine.

Учасники навчання мали можливість поділитися своїми пропозиціями для грантових заявок та отримали їх експертну оцінку. Серед тих, хто презентували власні ідеї, були і представники відділу з охорони культурної спадщини управління містобудування та архітектури міської ради Кропивницького.

Зміст проекту передбачає діджиталізацію об'єктів культурної спадщини, зокрема створення QR-кодів та аудіогіду з інформацією про такі об'єкти на території Кропивницького.

У рамках тренінгу відбулося активне обговорення порушеної тематики, надано пропозиції та рекомендації від учасників та тренера.

- Культурна спадщини є темою важливою та актуальною, тому хочеться, аби ідеї щодо її збереження та популяризації реалізувались, - відзначив Олег Кулініч, експерт, доцент кафедри соціальної і гуманітарної політики Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Усі новини