У міській раді Кропивницького проаналізують перебіг опалювального сезону і визначать перспективи розвитку системи теплозабезпечення обласного центру

Понеділок, 12 березня 2018 15:38

            Перебіг опалювального сезону у Кропивницькому має бути ретельно проаналізований міською радою, а шлях подальшого розвитку системи теплопостачання обласного центру повинен бути чітким і зрозумілим як владі, так і мешканцям міста.

            На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 12 березня.

            - Профільні спеціалісти у сфері теплозабезпечення мають доступно і зрозуміло  донести  депутатському корпусу, громаді міста  інформацію про те, що нас чекає в опалювальному сезоні  2018/19  років, - доручив  очільник міста. – Місто не може щорічно бути заручником стосунків об’єктів господарювання. Місто не може щороку витрачати величезні кошти на покриття собівартості організації централізованого опалення.

            При цьому, відзначив Андрій Райкович, мешканці багатоповерхівок у Кропивницькому у першу чергу зацікавлені в стабільному проходженні опалювального сезону, в можливості мати вплив на якість подачі тепла. Це станеться, якщо люди активніше будуть самоорганізовуватися  в об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

            - Про необхідність утворення ОСББ ми вже говоримо третій рік, - звернув увагу міський голова. – Необхідно найактивніше проводити роботу з мешканцями, щоб люди почули і розуміли переваги такого об’єднання, можливості залучення інвестиційних коштів, облаштування теплозабезпечення від єдиного котла на весь будинок.  Щоб такий підхід наочно продемонстрував високу енергоефективність, необхідно на практиці впродовж поточного року організувати подібну систему опалення на базі гуртожитку чи одного із соціальних об’єктів обласного центру. 

Усі новини