У міській раді Кропивницького назвали переможців проекту “Громадський бюджет - 2019”

П'ятниця, 5 жовтня 2018 18:23

Сьогодні, 5 жовтня, у міській раді Кропивницького відбулося засідання координаційної ради з питань громадського бюджету. Координаційна рада під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова затвердила рейтинг проектів бюджету участі на 2019 рік  і визначила переможців у трьох категоріях: великі, малі та соціальні проекти.

Андрій Табалов поінформував членів ради про те, що третій конкурс «Громадський бюджет - 2019» стартував у Кропивницькому  01 квітня 2018 року і протягом місяця до міської ради надійшло 64 проекти, але до участі в конкурсі були допущені 56, з яких: 6 великих, 46 малих та 4 соціальні.

- Голосування за проекти тривало 12 днів. Наразі всі голоси підраховані і внесені в електронну систему голосування, - відзначив Андрій Табалов. - Фондом Східна Європа виконаний  аналіз щодо можливого  подвійного голосування та порушення інших правил під час народного волевиявлення. І сьогодні ми вже маємо остаточні результати конкурсу «Громадський бюджет — 2019».

Підсумки голосування підбив директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради міста Андрій Паливода. За його словами, в рамках конкурсу Громадський бюджет участь у голосуванні взяли 9284 особи, більша частина з яких проголосувала в режимі «он-лайн».

За результатами підрахунків голосів, у категорії “Великі проекти” переможцями стали проекти: «Інноваційна дитяча медицина» - перше місце (1603 голоси) та «Спортивне містечко «NEW LIFE» - друге місце (1242 голоси). У категорії «Соціальні проекти» перемогу здобули також два проекти: спортивний комплекс для дітей з інвалідністю «Надія» (2089 голоси) та «Барвистий світ» (943 голоси). Серед малих проектів було визначено аж 14 переможців. З повним переліком проектів – переможців можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради Кропивницького.

Оскільки після підрахунку кошторисів проектів-переможців у кожній категорії залишись вільні кошти, члени координаційної ради запропонували авторам проектів, які посіли наступні місця після переможців, переглянути свої проектні пропозиції і, за можливості, пере обрахувати їх під ті кошти, що залишились.

У свою чергу, депутат міської ради Катерина Шамардіна запропонувала інший варіант вирішення питання. Її пропозиція полягала у тому, щоб міська рада погодила дофінансування кількох важливих для громади проектів. На думку депутата, у місті треба реалізувати всі подані на конкурс соціальні проекти, 3 великих і 17 маленьких. Для цього необхідно додатково виділити з міського бюджету ще 850 тисяч гривень. Члени координаційної ради одностайно підтримали дану пропозицію, але остаточне рішення за депутатським корпусом.

Також під час засідання представники виконавчих органів прозвітували про стан виконання проектів Громадського бюджету за 2018 рік.

Усі новини