У Кропивницькому зустріли “Першу хвилину миру”

Вівторок, 9 травня 2017 13:59

Україна, 08 травня разом з іншими демократичними державами світу відзначила День пам’яті та примирення у 72-у річницю перемоги над нацизмом у Європі.

Ці дні мають особливе значення для українського народу, кращі сини якого перейняли від своїх дідів естафету воїнської доблесті і продовжують святу справу захисту рідної землі від чергового агресора зі сходу.

“Першу хвилину миру” кропивничани зустрічали на Театральній площі обласного центру. В загальноєвропейській акції взяли участь народний ансамбль бального танцю «Конвалія», камерний оркестр «Концертіно», муніципальний професійний духовий

оркестр та військовий оркестр Кіровоградського гарнізону, сотні мешканців обласного центру, військовослужбовці, представники обласної та міської влади.

Міський голова Андрій Райкович, вітаючи з прийдешнім святом перемоги над нацизмом у Другій світовій, подякував кожному ветерану за мужність, патріотизм та любов до рідної землі.

- Кропивничани будуть до віку вдячними вам за ваш неоціненний внесок у перемогу над нацизмом. Сьогодні, на жаль, воїнів Другої світової залишилося дуже мало - одиниці. Їм усім вже за дев’яносто. Але вони молоді душею, мають світлу пам'ять і звертаються до нас із єдиним побажанням: - Збережіть мир! Збережіть Україну! І нашим воїнам сьогодні, як і у минулі часи, доводиться зі зброєю в руках виборювати право жити у вільній, незалежній країні і знову підтверджувати, що українці – непереможний народ.

Усі новини