У Кропивницькому завершився двотижневий тренінг для освітян із гендерної рівності

Понеділок, 21 серпня 2023 14:05

Протягом двох тижнів, із 7 по 18 серпня, у Кропивницькому проходила Третя літня школа «Тренінг з гендерної рівності» проєкту “Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій” (скорочена назва “SubGend”) за програмою ЄС Еразмус+ з напрямку Жан Моне.

Літня школа проходила у співпраці із Центральноукраїнським державним університетом імені Володимира Винниченка за ініціативи начальника управління освіти Кропивницької міської ради Лариси Костенко. Цього разу її учасниками стали посадовці з управління освіти міської ради, директори та заступники директорів міських шкіл.

А у п'ятницю, 18 серпня, учасники літньої школи підбили підсумки навчання за тренінгом з гендерної рівності і отримали  сертифікати про підвищення кваліфікації.

- Питання гендеру надзвичайно актуальні, і вкрай важливо, що ми переймаємося ними — це знайде своє відображення і в роботі наших закладів освіти, для того, щоб виховувати молодь із розумінням своїх можливостей. Під час тренінгу всі ознайомилися не тільки з теорією, а й практиками та ініціативами, які є сьогодні в сучасному світі, але з огляду і на українські реалії, - зазначила Лариса Костенко.

Тренінги у Літній школі хоч і проводили дистанційно, але у форматі живого спілкування зі спікерами  Катериною Акбаш, Наталією Пасічник та Ренатом Ріжняком.

Слухачі разом зі спікерами школи протягом 60-ти годин виявляли й вивчали проблеми гендерної рівності у сфері освіти, мас-медіа, на ринку праці, їх статистичні виміри. Завершальна частина тренінгу була присвячена рольовим іграм – практичному опрацюванню розуміння концепцій "стать" і "гендер", впливу культурного досвіду на сприйняття інших людей, змісту та походженню стереотипів, опрацюванню понять горизонтальної та вертикальної сегрегації.

 При підбитті підсумків роботи літньої школи всі були єдині в думці – проведено змістовну роботу для розуміння гендерних проблем у суспільстві.

Загалом, реалізація основної мети виконання проєкту – популяризація гендерної проблематики та привернення уваги громадськості до просування гендерної рівності та універсального включення гендерних вимірів – продовжується. Команда виконавців проєкту готова до співпраці.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28