У Кропивницькому запрацював електронний сервіс обрання медичних послуг в закладах охорони здоров’я

Вівторок, 2 червня 2020 16:06

У Кропивницькому з'явився електронний сервіс, який полегшить містянам пошук інформації про діагностичні послуги в амбулаторіях та лікарнях міста. Про це повідомляється на веб-сайті управління охорони здоров’я міської ради.

Йдеться про сервіс «KropDiagnostic», що був розроблений командою ONIX-Systems, учасниками першого Smart Krop Hachaton у грудні 2019 року.

Сервіс наразі працює на двох платформах - у вигляді електронної мапи зі зручними фільтрами та мобільного додатку для операційних систем IOS.

Функціонал сервісу дозволяє за фільтруванням типів медичних послуг знайти адреси закладів, де вони надаються, а також їхні графіки роботи. Зауважимо, що управління охорони здоров’я спеціально готувало набір відкритих даних про діагностичне обладнання в медичних закладах та оприлюднило його на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних на вимогу Постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835. За словами розробників, сервіс автоматично підтягуватиме дані після їх оновлення на державному веб-порталі.

Додамо, що після запуску другого етапу трансформації пацієнти мають право самостійно обирати заклад для отримання спеціалізованої допомоги. Для цього їм потрібно тільки отримати направлення сімейного лікаря.

Усі зацікавлені можуть скористатися новим сервісом на сайті міської ради  Кропивницького у розділі "Громадянам"-"Електронні сервіси", сервіс «Кроп Діагност» .

Усі новини