У Кропивницькому загальноміською руханкою відзначили Всесвітній день здоров’я

П'ятниця, 5 квітня 2019 10:38

Сьогодні, 05 квітня, на площі перед міською радою зібралось близько сотні активних кропивничан, щоб спільно зробити ранкову гімнастику.

Девіз цьогорічної руханки - «Дихай вільно!». Акція спрямована  на пpoфілактику тубepкульозу, підвищення ефeктивності ДОТ-супроводу хворих на туберкульоз, вчaсного флюорогpaфічного обстеження. Тому крім участі у загальноміській руханці, кропивничани мали змогу ще й пройти експрес-тестування на ВІЛ/СНІД, виміряти рівень цукру в крові та артеріальний тиск.

До акції долучився і секретар міської ради Андрій Табалов.

- Загальноміська руханка  у нашому місті проводиться вже вчетверте, і я не вперше вже беру у ній участь, - зазначив Андрій Табалов. - Мета цьогорічної акції - привернути увагу суспільства до проблеми туберкульозу. У нашому місті діє обласне відділення ВБО “ВМ ЛЖВ”, яке робить надзвичайно важливу  і корисну справу. Тому ми з депутатським корпусом завжди допомагаємо їм фінансово і долучаємось медійно. Особисто я розмістив інформацію про руханку у себе на сторінці у мережі фейсбук, щоб якомога більше людей дізналось про акцію і підтримали її.

Тривала руханка близько двадцяти хвилин, після чого заряджені енергією та позитивом кропивничани робили селфі та фотографувались на згадку.

 

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13