У Кропивницькому за кошти міського бюджету в дитячих таборах оздоровилися 188 дітей пільгових категорій

Вівторок, 13 серпня 2019 17:08

Кропивницькі діти та їхні батьки і вихователі задоволені організацією літнього відпочинку в таборах. Своїми враженнями вони поділилися під час прес-конференції у міській раді сьогодні, 13 серпня.

Підсумки сезону літнього оздоровлення дітей пільгових категорій обласного центру підбила заступник начальника управління молоді та спорту міської ради Катерина Черкаська.

За її словами, управління успішно завершило літню оздоровчу кампанію. Цього року на організацію  відпочинку дітей пільгових категорій  було передбачено кошти у  сумі 1, 365 мільйонів гривень. Ще 134 тисячі гривень виділили  на літній відпочинок вихованців  дитячого будинку “Наш дім”.

- Діти пільгових категорій оздоровлювалися в трьох стаціонарних таборах:  “Лісова пісня” Маловисківського району, “Перлина Чорномор’я” Одеської області та “Бригантина” Новоархангельського району, - відзначила Катерина Черкаська. – Перед тим, як відправити дітей, ми особисто перевірили умови їх перебування в таборах, які стали переможцями електронних торгів у системі «Прозорро».

Для вихованців дитячого будинку “Наш дім” літні місяці промайнули цікаво і з користю.  Цьогорічний цикл оздоровлення вихованців закладу проходив у шість етапів.  

- “Наш дім” -  єдиний комунальний заклад, де проживають сьогодні діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. У нас однією родиною живуть  26 дітей. Всі вони розпочали літній відпочинок із пришкільних дитячих таборах, - підкреслила директор «КЗ «Наш дім» Наталія Вінницька. - За спонсорські кошти наші діти відвідали США. Декілька вихованців отримали путівки та поїхали в дитячий оздоровчий табір “Родоси” в Карпатах. За сприяння управління охорони здоров'я двоє дітей оздоровлювалися  в санаторіях України. А основний час відпочинку припав на табір «Чайка» у Гайвороні: тут у три зміни побували 24 дитини. Директор табору завжди йшов нам назустріч, вихователі виявилися креативними і діти мали можливість обирати цікаві для них варіанти дозвілля. «Чайка» нам сподобалася і ми плануємо відпочинок там і у наступному, 2020 році.

Шестеро вихованців дитячого будинку сімейного типу Іванових оздоровлювалися в «Перлині Чорномор’я», діти з багатодітної родини Амунічнікових – в «Лісовій пісні», а Постолатій – в «Дружбі», старшокласниця Каріна Дєдова – в «Бригантині». Всіх їх об’єднують найкращі спогади від літнього відпочинку і вдячність міській владі за якісну його організацію.

Усі новини