У Кропивницькому з професійним святом привітали поліцейських офіцерів громади

Понеділок, 29 травня 2023 17:35

Сьогодні, 29 травня, у Кропивницькому з нагоди професійного свята — Дня поліцейського офіцера громади, вітання приймали люди, котрі стоять на першій лінії охорони правопорядку в містах і селах України. Проєкт, який стартував п’ять років тому, нині на сто відсотків довів свою актуальність й ефективність. Центральний регіон України став другим в країні, де розпочалася робота поліції у такому форматі.

Участь в урочистостях взяли начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович, голова обласної ради Юрій Дрозд, заступник Кропивницького міського голови Олександр Мосін, начальник ГУНП в області Роман Козьяков.

- Поліцейський офіцер громади — це нова форма організації діалогу правоохоронців з громадою, одна із важливих складових децентралізації влади. Кропивницький  і область активно долучилися до цього проєкту й нині з гордістю можна констатувати, що вже 40 офісів поліцейського офіцера діють на території Кіровоградщини. Зрозуміло, що триває війна, зрозуміло, що маємо надскладні виклики, але ми повинні дбати й про те, аби люди, які мешкають у тилових населених пунктах, почувалися захищеними від протиправних посягань. В зоні уваги поліцейських офіцерів громади не лише правоохоронна діяльність, а й питання розвитку територій, робота з внутрішньо переміщеними особами та інше. Ви робите свою роботу високопрофесійно, за що вам величезна подяка, - наголосив під час вітальної промови Андрій Райкович.

- У Кропивницькій громаді є солідний досвід створення поліцейських офісів з нуля. Перший вже майже як два роки ефективно функціонує в Новенському старостинському окрузі, триває будівництво такого ж офісу на території селища Гірничого і ми не плануємо зупинятися. Офіцер громади живе й працює на ввіреній території, знає всіх і всі знають його. Ця організаційна стратегія побудована насамперед на упередженні скоєння правопорушень. Велика подяка за вашу роботу, працюємо і рухаємося далі пліч-о-пліч, - відзначив заступник Кропивницького міського голови Олександр Мосін.

Він також виконав почесну місію - вручив поліцейському офіцеру громади, майору поліції Андрію  Клименюку, який працює на території селища Нового, подяку Кропивницької міської ради та виконавчого комітету.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13