У Кропивницькому встановлюватимуть зупинки-укриття

Вівторок, 9 серпня 2022 14:05

Значна кількість тривог, які лунають останніми днями, змушують ретельніше дбати про безпеку й укриття кропивничан. Ворог завдає нищівних ракетних ударів, руйнує інфраструктуру міст і сіл, по звірячому вбиває мирних людей не лише у житлових будинках, а й на вулицях. Саме тому потрібно облаштовувати місця безпечного перебування громадян не лише у сховищах і найпростіших укриттях - підвалах, а й у місцях скупчення людей - на зупинках громадського транспорту, наголосив начальник ОВА Андрій Райкович.

- Я отримую масу звернень, в яких люди просять подбати про облаштування укриттів в місцях, де збирається велика кількість людей. Проаналізував досвід Харкова, де встановлюють типові зупинки - укриття. Річ не дешева, але йдеться про життя і безпеку. Почнемо робити це і ми. Тому звертаюсь до бізнесменів, підприємців долучитися до облаштування таких укриттів. І не лише у Кропивницькому. Співпрацює з місцевими владами, наявність таких укриттів – не розкіш, а вимога часу!

На заклик оперативно відреагували у Кропивницькій міській раді. Заступник міського голови Олександр Мосін доручив у якнайшвидші терміни вивчити можливість встановлення зупинок-укриттів у Кропивницькому за кошти міського бюджету. Одночасно Олександр Мосін звернувся до  підприємців обласного центру долучитися до нового проєкту облаштування сховищ. Перше таке сховище буде встановлене невдовзі у середмісті коштами одного з підприємств Кропивницького: проект рішення виконавчого комітету міської ради на його розміщення вже підготовлений.

- Сьогодні це вимога часу. Такі зупинки стануть рятівними у разі несподіваного обстрілу і люди, яких небезпека застала на вулиці, зможуть врятувати життя. Вуличні укриття ефективно захищають від вибухової хвилі та уламків ракет. Досвід Харкова і Миколаєва демонструє, що ворог не зупиняється ні перед чим, і цинічно вбиває мирних жителів прямо на вулицях. Тому нам треба бути готовими і завчасно передбачити місця, де можна сховатися в разі небезпеки, - зазначив Олександр Мосін на апаратній нараді сьогодні, 9 серпня.

Усі новини