У Кропивницькому вшанували пам'ять Героїв, які віддали життя, щоб майорів Державний Прапор України

П'ятниця, 23 серпня 2024 15:16

У Кропивницькому на Фортечних валах відбулися урочистості, присвячені відзначенню Дня Державного Прапора України сьогодні, 23 серпня.

Участь у заходах взяли начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд, заступник міського голови Олександр Мосін, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, архієпископ Кропивницький і Голованівський Марк, керівники силових структур, представники органів місцевого самоврядування, військові, члени родин загиблих, ветерани, громадські активісти, волонтери, жителі обласного центру.

Учасники урочистостей поклали квіти до вічного вогню та вшанували хвилиною мовчання всіх Героїв України, які поклали життя за її незалежність. Після цього відбулася церемонія підняття найбільшого в області Державного прапора України.

Начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович та голова обласної ради Юрій Дрозд вручили родинам загиблих Героїв Ордени «За мужність» ІІІ ступеня. Також посмертно нагородили Орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, Медалями «Захиснику Вітчизни» та вручили Відзнаки «Орден матері бійця». 

Медалі “За жертовність та любов до України” вручив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Невимірне горе і скорбота в очах рідних загиблих захисників свідчили про те, яку надзвичайно високу ціну платимо ми за нашу незалежність, як і те, що за рідну землю, за свою державу і за український прапор ми готові віддати життя.

Після урочистостей на Фортечних валах заступник міського голови Олександр Мосін і секретар Олег Колюка вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць та поклали квіти до Алей Слави на Рівнянському та Далекосхідному кладовищах.

Усі новини