У Кропивницькому вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні

Вівторок, 20 лютого 2024 14:49

Десять років тому в історії України стався переломний момент: люди піднялися на Революцію Гідності. Тоді у боротьбі за свободу України загинули кращі із кращих. Небесна сотня — це понад сто життів, вбитих за наказом тодішньої влади.

Зараз ми продовжуємо вести свою боротьбу за право українського народу жити вільно на своїй землі. Знову гинуть найкращі. Сьогодні від  зусиль кожного українця залежить доля Батьківщини.

У Кропивницькому на вшанування пам’яті про Героїв, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України сьогодні, 20 лютого, містяни поставили запалені лампадки до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та меморіальної дошки Героя України Віктора Чміленка.

У заході взяли участь начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд, заступник міського голови Олександр Мосін, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, керівництво правоохоронних і військових структур, а також представники ветеранських організацій.

Літію за душами загиблих Героїв Небесної сотні відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк спільно зі священнослужителями Римо-Католицької та Греко-Католицької церков.

Цього ж дня на площі перед міською радою відбулася тиха акція “Янголи пам’яті”. Кропивничани розвішали на ялини  паперові ангели — символ чистих душ Героїв, які віддали життя за вільну і незалежну Україну.

- Подвиг Героїв Небесної сотні відкрив нам дорогу до Європейської спільноти, став прикладом для тих, хто сьогодні, під час повномасштабного вторгнення російських агресорів,  відстоює цінності, які заклала Революція Гідності, хто веде боротьбу із російськими окупантами, - відзначив секретар міської ради Олег Колюка. - Тому для всіх людей це нагадування про ідеали, за які боролися Герої Небесної сотні. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять про них, але про це потрібно пам’ятати щодня, адже те, що вони відстоювали — це європейські цінності, повага до особистості, гідний рівень життя, це те, що відрізняє нас від  східного сусіда і є ознакою цивілізованої Європи.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01