У Кропивницькому вивчали технічні аспекти функціонування водомережі селища Нового

Четвер, 2 листопада 2023 18:30

Сьогодні, 02 листопада, члени робочої групи з вивчення питання доцільності приєднання водопровідних мереж селища Нового до мереж ОКВП “Дніпро-Кіровоград” з робочою поїздкою продовжили свою роботу і відвідали станції першого і другого підйомів водогону, який сьогодні живить селище.

Як повідомив заступник міського голови Кропивницького, голова робочої групи Олександр Вергун, основна мета поїздки — ознайомлення з господарством водогону, основними показниками його роботи та проблемами, які виникають під час експлуатації обладнання.

- Нині потужностей вистачає лише для забезпечення водою території селища, а довкола є підприємства, які розвиваються й чимало земель, які можна пропонувати інвесторам. Якщо залишити все, як є, води на всіх з часом не вистачатиме. Тому й виникла ідея протягнути гілку, яка постачатиме дніпровську воду. Дана гілка слугуватиме, в тому числі, резервною, - зазначив Олександр Вергун. - Більше того, чавунна труба, яка йде на станцію другого підйому від місця водозабору, прокладена ще в 70-х роках, перебуває в незадовільному стані, а складний рельєф місцевості не дозволяє її швидко латати. Через це, коли трапляються пориви, новенчани змушені тривалий час сидіти без води. А так працюватиме резервна гілка, яка перекриватиме ці потреби.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01