У Кропивницькому вітали Захисників України

Неділя, 14 жовтня 2018 18:54

Сьогодні, 14 жовтня,  відзначаться День захисника України. З нагоди визначної дати на  площі Героїв Майдану у Кропивницькому відбулися урочистості.

Громадськість обласного центру, військовослужбовці, кадети Кропивницького ліцею «Сокіл» та Олександрійської школи військово-спортивного профілю, керівництво області та міста  поклали квіти до пам’ятних місць захисникам України всіх поколінь: пам’ятного знаку борцям за волю України – жертвам політичних репресій, Алеї Героїв АТО, Меморіального комплексу "Фортечні вали", пам’ятного знаку спецпризначенцям 3-ого полку імені Святослава Хороброго, пам’ятника Богдану Хмельницькому, пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, пам’ятника "Жертвам Чорнобилю" та  пам’ятника воїнам – інтернаціоналістам всіх поколінь.

На площі Героїв Майдану сьогодні  було людно: від ранку тут розгорнулася цікава виставка сучасної військової та пожежно-рятувальної техніки. В урочистій обстановці були вручені  заслужені державні нагороди і відзнаки обласної влади та Української православної церкви Київського патріархату військовослужбовцям, учасникам бойових дій і волонтерам.

Цього дня, в урочистій обстановці кадети Кропивницького  ліцею "Сокіл" та Олександрійської школи військово-спортивного профілю урочисто склали свою першу клятву ліцеїста. Вони пообіцяли бути гідними ратної слави українських воїнів, віддавати всі свої сили та вміння в ім’я Незалежності та Соборності України, жертовно служити та самовіддано захищати свою країну від будь-якого агресора.

Урочистості на центральній площі Кропивницького завершилися спільним святковим проходженням  військовослужбовців Збройних Сил України, Національної Гвардії України, представників Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та  ліцеїстів, які парадним кроком рушили центральними вулицями міста.

Центр святкування перемістився  у Ковалівському парку, відбувся  концерт "Пісні, народжені в АТО", а на кропивничан та гостей міста чекало частування смачним козацьким кулішем.

Усі новини