У Кропивницькому виховуються справжні патріоти: майбутнє України – у надійних руках!

Четвер, 4 травня 2017 15:09

П’ятий рік поспіль у Кропивницькому відбувається конкурс "Майбутній захисник України" до Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. От і сьогодні, 4 травня, у Ковалівському парку загони старшокласників місцевих шкіл змагалися у стройовій підготовці, вмінні виконувати команди, вигукувати гасла та співати стройові пісні.

Дітей вітали представники міської влади, ветеранських організацій, місцевого козацтва, військовики, які пройшли службу у зоні АТО, сказали напутні слова та побажали успіхів у конкурсі.

Начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко задоволена тим, що з року в рік підвищується стройовий вишкіл юнаків та дівчат, адже нині у навчальних закладах створено всі умови, щоб майбутні захисники України мали уявлення про військову підготовку. Можливо, у майбутньому хтось із нинішніх школярів боронитиме кордони батьківщини, відстоюватиме її цілісність та незалежність у боротьбі із підступним ворогом.

– Наш конкурс став традиційним, – розповіла Лариса Костенко. – Діти готуються до нього, щоб гідно виступити, продемонструвати свої навички. Щороку команди з майже всіх шкіл міста беруть участь у ньому, щоб показати, що ми здатні захистити свою державу, що нинішнє підростаюче покоління стане справжньою зміною як колишнім ветеранам Другої світової війни, так і нинішнім військовослужбовцям Збройних сил України, які захищають нашу державу на сході країни. В цьому році є загін, який дещо відрізняється від решти учасників, – це другокласники ЗОШ №14. Вони також виявили бажання взяти участь у конкурсі. І хоча відповідно до положення конкурсу, в ньому беруть участь учні 8 – 11 класів, ми не могли відмовити цим малюкам.

Загони 33 команд, відповідно до жеребкування, були поділені на два дивізіони, і в кожному з них були визначені переможці. Змагалися учні і ще в п'ятьох номінаціях, наприклад "За кращу форму", "За краще виконання елементів у строю" та інших.

Побувавши на конкурсі, не можна було не поспілкуватись із учасниками наймолодшої команди – учнями 2-Б класу ЗОШ №12. Попри те, що ці дітки, вбрані у яскраві національні костюми, вперше брали участь у такому масштабному загальноміському дійстві, виступили успішно, виконали всі команди на належному рівні і були відзначені журі.

– Ми хочемо зайняти перше місце, бо ми найкращі, – наперебій вигукували другокласники, перебуваючи у піднесеному настрої, що не заважало уважно стежити за тим, що відбувалося на плацу.

Одна з мам маленьких патріотів - Наталія Вікторівна також прийшла підтримати свою доньку та її друзів. Молода жінка задоволена тим, що педагогам вдалося згуртувати дітлахів, націлити їх на успішний виступ. І всі перемоги у них попереду.

А от керівник гуртка "Юний захисник", колишній військовий Геннадій Приходько, який взявся підготувати дітей до конкурсу, зазначив, що потрібно у належному патріотичному дусі виховувати дітей змалечку:

– Зараз ми даємо їм ази стройової підготовки. Я подивився, як вони займаються на уроці фізкультури, побачив, що вони відповідають всім вимогам. Зараз діти виступають

поза конкурсом, але перспектива у них дуже велика. У майбутньому з них вийде чудова команда.

Після того, як учасники конкурсу відмарширували у Ковалівському парку, і компетентне журі визначило найкращих, всі зібрались на площі біля міської ради. Тут їх вже чекали міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов.

– Я вірю в те, що ви виростите справжніми патріотами нашої рідної України, як ваші діди, які визволяли батьківщину під час Другої світової війни, як ваші батьки та старші брати, які зараз виборюють незалежність та цілісність держави в зоні АТО, – звернувся до всіх присутніх Андрій Райкович. – Сьогодні всіх нас переповнює гордість, що ми – народ, гідний своїх героїв. Любіть Україну, шануйте старше покоління, яке увінчало себе подвигами в ім’я майбутніх поколінь, соборної та незалежної держави. Радію з того, що в наших школах патріотичне виховання поставлено на належний рівень. А міська влада зробить усе, щоб вивести наші навчальні заклади на сучасний рівень надання знань, виховання належних громадян нашої держави.

Також очільники міста вручили переможцям конкурсу грамоти, цінні подарунки. У першому дивізіоні у трійку переможців увійшли загони НВО №25, Кіровоградського колегіуму та НВО №8. У другому дивізіоні найкращими стали команди навчально-виховних об’єднань №32, "Вікторія – П" та №6. Були відзначені і переможці у різних номінаціях.

А от учні НВО №16 – одного з базових навчальних закладів, де військову підготовку проходять всі старшокласники міста, продемонстрували всім присутнім виконання тактичного завдання з оборони опорного пункту, виявлення та знешкодження умовного противника. Ця частина програми, мабуть, найбільше вразила присутніх та наблизила до розуміння виконання бойових завдань. Юні майбутні захисники ліквідували диверсійно – розвідувальну групу ворога і продемонстрували, як вправно володіють учбовою зброєю, гранатометом, рятують "пораненого" на полі бою. Словом, майбутнє України – у надійних руках.

Джерело: http://www.vechirka.com.ua

Усі новини