У Кропивницькому відновлюється водопостачання: поради фахівців перед початком споживання води
Субота, 26 листопада 2022 13:00
У Кропивницькому відновлюється централізована подача води. Але перед початком її споживання фахівці головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області рекомендують за можливості спустити воду з-під крана протягом 15-20 хвилин.
Також після поновлення подачі води її обов’язково необхідно прокип’ятити перед споживанням. Кип’ятіння води не менше хвилин від моменту закипання може знищити багато мікробів та мікроорганізмів, які викликають небезпечні хвороби.
До налагодження централізованого водопостачання чи отримання якісної привізної води потрібно дотримуватися таких рекомендацій:
- для пиття використовувати лише добре прокип’ячену або бутильовану воду;
- за можливості використовуйте фасовану бутильовану воду та воду в ємностях для індивідуального користування;
- готуйте їжу лише на перевіреній питній воді;
- під час приготування їжі застосовуйте термообробку продукту (варіння, смаження, запікання тощо);
- використовуйте питну воду з бюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання – колодязів, шахтних криниць, пунктів розливу питної води лише після обробки;
- зберігайте воду в закритих ємностях. Щоб не сплутати ємності, нанесіть позначки щодо призначення води (вода для пиття, вода для господарських потреб тощо);
- воду з відкритих водойм використовуйте тільки для господарських потреб.
Усі новини
Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13
Зберегти життя новонароджених: Кропивницький міський пологовий будинок отримав високотехнологічне обладнання
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:07
Толока до Дня довкілля: у Кропивницькому наводили лад на Козачому острові
П'ятниця, 26 квітня 2024 15:51
Психологічна групова терапія у Кропивницькому міському гуртожитку: зміцнення комунікацій та самопізнання ВПО
П'ятниця, 26 квітня 2024 14:32
«Робота без бар’єрів”: флагманський проект МЕУ
П'ятниця, 26 квітня 2024 14:30
Стихійна торгівля харчовою продукцією - потенційна небезпека для життя та здоров’я кропивничан
П'ятниця, 26 квітня 2024 14:28
Зарахування до страхового стажу періодів навчання: роз’яснення ПФУ
П'ятниця, 26 квітня 2024 13:30
«Перезавантаження»: розширення можливостей для працевлаштування кропивничан
П'ятниця, 26 квітня 2024 13:20
Як Nazovni може допомогти українському бізнесу
П'ятниця, 26 квітня 2024 12:15
Всесвітній день охорони праці - День вшанування пам'яті працівників, які загинули на роботі
П'ятниця, 26 квітня 2024 09:18