У Кропивницькому відкрився сучасний Навчально-технічний центр освіти

П'ятниця, 1 червня 2018 18:11

31 травня на базі Кропивницького інженерного коледжу Центральноукраїнського національного технічного університету відбулося урочисте відкриття Навчально-технічного  центру освіти КІК ЦНТУ - HAAS.

Центр створений спільними зусиллями дочірнього підприємства АБПЛАНАЛП Україна, HAAS Automation і Кропивницького інженерного коледжу Центральноукраїнського національного технічного університету, при підтримці провідних підприємств Кіровоградщини. Це стало унікальним прикладом розуміння необхідності співпраці промисловості і навчального закладу в напрямку підготовки сучасних фахівців машинобудівного комплексу України.

До складу Навчально-технічного  центру освіти КІК ЦНТУ - HAAS входить лабораторія «Програмування верстатів з числовим програмним управлінням», відкриття якої  в коледжі відбулося у 2012 році. Лабораторію оснащено 11-ма потужними комп’ютерами та стійками - симуляторами верстатів з числовим програмним управлінням. Тепер до цього обладнання додається токарний верстат  з ЧПУ TL-1 HE. З центром пов’язані перспективні напрямки підготовки спеціалістів інженерного спрямування. Тут  студенти матимуть можливість оволодіти сучасними технологіями машинобудування, закріплюючи теоретичні знання, отримані на лекціях, безпосередньою практичною роботою на сучасному металообробному обладнанні з числовим програмним управлінням. Обладнання Центру дозволяє студентам оволодіти практичними навичками проектування та технологічної підготовки виробництва від створення креслення деталі, перевірки на відповідність умовам роботи у вузлі чи механізмі, розробки її електронної моделі (3D-твердотільної або поверхневої) до її експорту в CAM систему, де виконується вибір усіх необхідних для реалізації процесу виготовлення параметрів і автоматично створюється управляюча програма для відповідного верстата з ЧПУ. Створена програма перевіряється на симуляторі САМ системи у 3D-зображенні з верифікацією всіх умов оброблення, після чого програма вводиться у стійку ЧПУ верстата, де після закріплення заготовки і визначення  її положення виконується обробка. Таким чином, виконується повний цикл: від проектування до виготовлення на принципах так званої "безпаперової" технології.

Студенти коледжу отримають можливість здобувати навички роботи на сучасних верстатах із числовим програмним управлінням (ЧПУ). Завдяки унікальному співробітництву з АБПЛАНАЛП Україна та HAAS Automation Кропивницький інженерний коледж Центральноукраїнського національного технічного університету зможе забезпечити перспективну освіту студентам, зробити важливий крок у напрямку підготовки сучасних фахівців машинобудівного комплексу України.

В урочистостях з нагоди відкриття Центру взяла участь заступник міського голови Наталія Дзюба.

- Сьогодні дуже гостро стоїть питання якісної підготовки спеціалістів інженерного спрямування, підприємствам виробничої сфери бракує висококваліфікованих робітників з практичними навичками, - відзначила у своєму  вітальному слові Наталія Дзюба. - Вже не перший рік на базі Кропивницького інженерного коледжу відбуваються Всеукраїнські конкурси професійної майстерності з робітничих професій. І ми пишаємось перемогами на цих конкурсах наших студентів. Відкриття Навчально-технічного центру освіти – це ще один крок до удосконалення підготовки спеціалістів для нашої країни.

Усі новини