У Кропивницькому віддали останню земну шану загиблим українським Героям

Вівторок, 1 серпня 2023 17:26

Сьогодні, 01 серпня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани провели у засвіти Героїв-земляків: старшого солдата Олександра Водяницького, старшого сержанта Сергія Ємельянова, матросів Олександра Соклакова та Сергія Пасічника.

Український народ переживає найтрагічніші сторінки своєї історії, платить за незалежність кров’ю кращих своїх синів і доньок. 

Олександр Водяницький народився  30 жовтня 1985 року у Кропивницькому. Закінчив загальноосвітню школу № 34. Потім здобував освіту в декількох навчальних закладах міста і після закінчення навчання працював на різних підприємствах комірником, оператором.

У листопаді 2013 року приєднався до національно-патріотичної протестної акції «Євромайдан» у Києві і підтримував її до завершення «Революції гідності». Із перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України Олександр добровільно  пішов захищати свою Батьківщину. Брав безпосередню участь у заходах із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з агресією російської федерації проти України.

Старший солдат Олександр Володимирович Водяницький помер 26 липня 2023 року, від гострої серцево-судинної недостатності, перебуваючи після отриманих поранень на лікуванні в одному із закладів охорони здоров’я.

- Сашко настільки віддав себе всього на фронті, що сил організму просто не вистачало. І не вистачило…, - діляться спогадами бойові побратими бійця. – Він був щирою і відкритою людиною, справжнім патріотом, надійним другом, люблячим сином, хорошим товаришем і мотивованим воїном.

Сергій Пасічник – теж кропивничанин.  Народився в рідному місті 19 березня 1985 року.. Закінчив тут загальноосвітню школу № 2. Працював на будівельних підприємствах обласного центру. Проходив строкову службу в лавах воєнного-морського флоту. 29 червня 2023 року був призваний до Збройних Сил України у підрозділ  морської піхоти.

Матрос Сергій з позивним «Паска» загинув 26 липня  2023 року в районі населеного пункту Урожайне Волноваського району, Донецької області, під час виконання бойових завдань із забезпечення заходів національної безпеки і оборони України, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації. Під час бойового зіткнення з ворогом він потрапив під потужний артилерійський обстріл.

У пам`яті рідних, друзів, побратимів Сергій назавжди залишиться спокійним, впевненим у собі та відважним воїном. Дома у нього залишилися батьки, сестра та неповнолітній син.

Олександр Соклаков  народився теж у Кропивницькому 25 травня 1989 року. Закінчив загальноосвітню школу № 13, потім продовжив навчання у вищому професійному училищі № 4. Після закінчення училища проходив строкову службу в лавах Збройних сил України. По її закінченню продовжив служити в 3 полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго за контрактом. Після закінчення контракту працював в кропивницькій науково-виробничій фірмі «КІТ-КОНСАЛТІНГ».

Із 01 липня 2023 року був призваний до лав Збройних Сил України, воював  кулеметником відділення морської піхоти.

Матрос Олександр Юрійович Соклаков  загинув 25 липня 2023 року  в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області під час виконання бойових завдань.

- Для всіх нас він був доброю, порядною, доброзичливою, чуйною людиною, але мав справжній характер морського піхотинця, - поділилися друзі Героя. – Це  найкращий товариш, який завжди йшов назустріч, підтримував та допомагав. Він умів тримати своє слово – на нього можна було покластися у найскладніший момент.

Сергій Ємельянов  народився 05 жовтня 1970 року у селі Клинці, Кіровоградської області де і закінчив загальноосвітню школу. Після завершення навчання вступив до Кіровоградського професійного училища № 8 де і здобув кваліфікацію газозварник-слюсар-сантехнік. У 1991 році, після закінчення строкової служби розпочав трудову діяльність на посаді слюсаря в житлово-експлуатаційній конторі № 2, потім в приватному підприємстві «Калісто». Із 2001 року перейшов працювати до Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру. Працівники лікарні називали його «людина - золоті руки».

У 2014 році з початку оголошення в Україні антитерористичної операції зі звільнення захоплених підконтрольними росії бойовиками територій Донецької та Луганської областей України Сергій Ємельянов пішов добровольцем до 79 бригади. У травні 2015 року потрапив до госпіталя Одеси з контузією де і був прооперований.

Не зважаючи на погіршення здоров’я  з перших хвилин повномасштабного вторгнення став на захист України. Проходив військову службу в Канатовому, Києві, Рівному, Умані.

Старший сержант, командир відділення засобів радіозв’язку Сергій Петрович Ємельянов  помер під час виконання обов’язків військової служби.

У пам`яті рідних, друзів, побратимів Сергій назавжди залишиться спокійною, впевненою та відважною людиною, справжнім воїном, надійним чоловіком, турботливим сином та найкращим батьком. Вдовою  залишилися дружина,  без батька - донька, без сина - мати.

Панахиду за загиблими Воїнами відслужив настоятель храму Святого Володимира  Православної церкви України Отець Йосип.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01