У Кропивницькому учасники бойових дій у Другій світовій отримали від міської влади матеріальну допомогу, подарунки і теплі слова вітань

П'ятниця, 5 травня 2017 18:26

Щороку, напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні керівництво міста вітає теплими словами ветеранів і вручає подарунки та грошову допомогу.

Цього року з нагоди 72-ої річниці перемоги у Другій світовій війні відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради Кропивницького грошову допомогу у розмірі однієї тисячі гривень отримали 347 учасників бойових дій, інвалідів війни та жертв нацистських переслідувань на загальну суму 347 тисяч гривень. Упродовж трьох днів правцівники виконавчих органів міської ради у вільний від роботи час приходили до ветеранів, щоб привітати їх зі святом Перемоги.

А сьогодні, 5 травня, міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов та заступники міського голови Олександр Мосін, Наталія Дзюба і Олександр Грабенко особисто завітали до учасників війни, щоб побажати їм здоров’я та довгих років життя.

Андрій Райкович побував у гостинах у Леоніда Фільштейна та Федора Стойка. Чоловікам вручив квіти та матеріальну допомогу. Під час теплого спілкування ветерани ділилися спогадами про жахіття війни. Леонід Фільштейн, який зустрів перемогу аж у Болгарії, про воєнні роки може розповідати годинами, а Перемозі він навіть присвятив низку віршів.

- Обертаючись назад я переконаний в одному - Україна під час війни сама себе врятувала, – поділився думками сивочолий ветеран. Андрій Райкович побажав обом бути здоровими та міцними, і жити ще довго, в мирній заможній країні.

Секретар міської ради цього дня відвідав колишню партизанку, інваліда війни Юлію Сандул і визволителя обласного центру Івана Братушка.

- У ці дні ми завжди згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, і щиро дякуємо та низько вклоняємося Вам - ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки, - вітаючи зі святом, звернувся до Юлії Сандул Андрій Табалов. - Важко знайти слова, якими можна було б передати усю вдячність за Ваш безсмертний подвиг, але ми у вічному боргу перед Вами за обірвану війною юність, за виявлені мужність, силу духу, самопожертву, яку ви виявили в боях за рідну землю. Здоров’я Вам і довгих років життя!

Усі новини