У Кропивницькому стартувала галузева сесія «Експорт як шлях до інвестицій» муніципального інвестиційного форуму „TIME to INVEST”

Середа, 30 травня 2018 17:08

Сьогодні, 30 травня, у Кропивницькому стартувала галузева сесія «Експорт як шлях до інвестицій» муніципального інвестиційного форуму „TIME to INVEST”. Форум став одним із важливих етапів я створення в обласному центрі сприятливих умов ведення бізнесу, розширення взаємовигідної співпраці з іноземними партнерами і формування позитивного іміджу Кропивницького.

Експортний форум виявився також  успішним майданчиком для обговорення важливих і актуальних питань, що стосуються розвитку зовнішньоекономічної діяльності в умовах інтеграції України у Європейський Союз та зв’язків з  економіками інших країн світу, впровадження першочергових заходів, що реалізуються  на місцевому рівні для активізації поставок на експорт продукції кропивницьких товаровиробників.

У відкритті експортного форуму взяли участь міський голова Кропивницького Андрій Райкович, голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, секретар міської ради Андрій Табалов, заступник міського голови Олександр Грабенко, проректор з наукової роботи Центральноукраїнського національного технічного університету Олександр Левченко.

- Сьогодні ми розглядаємо надзвичайно важливі питання, пов’язані з майбутнім нашого міста, оскільки правильне інвестування та орієнтири завжди будуть вагомою складовою міжнародного іміджу Кропивницького, - зазначив у вступному слові міський голова Андрій Райкович. - Вже протягом трьох років ми спілкуємось із підприємцями у форматі інвестиційного форуму, і цей формат набуває все більшої популярності, ознак надзвичайно важливого майданчику для діалогу. Як міський голова робитиму все для того, щоб інвестиційний форум завжди був середовищем для спілкування розумних, мудрих, далекоглядних людей. Дуже важливо розуміти, що від бізнесу очікує держава, які умови вона може створити для того, щоб бізнес-складова була і стабільною, і перспективною, і правильно зорієнтованою. Кропивницький, як місто, що вигідно розташоване в центрі країни, має давню історію міста-експортера - ці традиції надзвичайно важливі, їх треба відновлювати, створювати для них нові можливості.

На переконання міського голови, товаровиробникам Кропивницького ще необхідно сформувати довіру інвестора, треба вчитися бути конкурентоспроможними на ринку експорту товарів, оскільки Європейський і світовий ринки, до яких прагнемо долучитись, надзвичайно складні, і для того, щоб реалізувати свій товар за межами нашої країни, він повинен бути конкурентоспроможним.

- З власного досвіду можу сказати, що ніколи не треба працювати лише на один конкретний ринок. Якби одразу наші виробники працювали не лише на російський ринок, а й на інші, то сьогодні питання експорту не постало би так гостро, - акцентував увагу у своєму виступі Андрій Табалов. - Зараз цей процес відбувається трохи болісно, але приємно бачити, що відбувся новий поштовх, і розпочався новий етап у розвитку українського експорту.

Спікерами галузевої сесії «Експорт як шлях до інвестицій» стали імениті фахівці у цій сфері і керівники підприємств, які мають значний досвід у питаннях економічного розвитку та залучення інвестицій: Оксана Попруга, представник Департаменту економічної політики Представництва ЄС в Україні, Олег Мирошніченко, тренер-консультант з експорту з Києва, Віталій Мазур, Станіслав Базалєєв, представники Офісу із залучення та підтримки інвестицій, Тетяна Нехайчук, випускниця післядипломної освіти фундації CEASC з напрямку “Проектний менеджмент та управління європейськими проектами”, Катерина Присяжнюк, координатор Європейської Бізнес Асоціації у Дніпрі, Юрій Семенюк. Радник регіонального представництва ICC Ukraine в Кіровоградській області, Алла Гейдерова, начальник регіонального відділення АБ “Південний” у Кропивницькому, Наталія Задніпряна, начальник відділу організації митного контролю Кіровоградської митниці ДФС.

Усі новини