У Кропивницькому спостерігається бум першокласників: заплановано будівництво сучасної початкової школи на 500 місць

П'ятниця, 9 жовтня 2020 11:00

Число першокласників у Кропивницькому помітно зросло: у вересні  2020 року вперше за шкільну парту сіли на 400 дітей більше, ніж минулоріч. Назріла необхідність створення в обласному центрі потужної початкової школи.

І такий заклад з’явиться на освітній мапі Кропивницького – його створять на базі одного з кращих навчальних закладів міста, «Кропивницького колегіуму».

Про це повідомив міський голова Кропивницького Андрій Райкович, під час свого звіту за результатами п’ятирічної діяльності перед мешканцями вулиці Олени Теліги.

- Нам така школа дуже потрібна, - переконаний міський голова. - Вона буде максимально відповідати усім вимогам нової української школи і розрахована на 500 учнів.

Загалом, відзначив міський голова,  в галузі освіти Кропивницького спостерігають значні зрушення на краще. За 5 років в освітню сферу було спрямовано 4,5 мільярди гривень. На капремонти закладів витрачено 52 мільйона гривень: реконструйовано 27 шкільних спортзалів, капітально відремонтовано систему опалення у 22 –ох і дахи - у 21 закладі.  Крім того, відремонтовано 10 їдалень, 8 актових залів. Теплову модернізацію пройшли 8 шкіл, замінено теплотраси у 19-ти закладах,  зведено сучасну модульну газову котельню на 4 заклади. Вдалося замінити на теплозберігаючі 90% всіх вікон, поінформував міський голова.

На наступні роки готуються ще амбітніші плани: завершити цифрову трансформацію освітніх закладів, реконструкцію ще 6 шкільних спортзалів,  продовжити ремонти профільних кабінетів, теплосистем, побутових блоків. Важливою є реконструкція у дитсадках усіх ігрових майданчиків — по 5 щороку.

Ну а відмінників навчання кропивницьких шкіл очікують свої сюрпризи: планується втричі збільшення розміру стипендій міського голови за перемогу в предметних олімпіадах.

Усі новини