У Кропивницькому розпочалась підготовка закладів освіти до нового навчального року

Середа, 2 серпня 2017 16:06

Сьогодні, 2 серпня, за дорученням міського голови його заступник Наталія Дзюба разом із депутатом міської ради Кропивницького Ігорем Волковим проінспектували готовність закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону на окрузі №6.  

Посадовці завітали до дитячого садка № 63, загальноосвітньої школи № 19 та спеціалізованої школи №1, а також відвідали ДЮКи “Чайка” та “Гермес”. За словами Наталії Дзюби, скрізь відбувається підготовка, ідуть ремонти, керівники на своїх місцях готують школи та дитячі садочки до нового навчального року.

Посадовиця зазначила, що суттєвих недоліків у підготовці навчальних закладів немає, але є моменти які потребують уваги. Наприклад, у школі №19 після ремонту в актовій залі потекла покрівля, і зал залило. Тому зараз необхідно у цьому приміщенні навести порядок, прибрати грибок, який там утворився, побілити стелю, відремонтувати стіни. Косметичні ремонти вже завершено в спортзалі та їдальні, а замінити в одному з коридорів старі вікна на пластикові допоміг один із випускників школи. Та головним питанням для цього закладу освіти залишається ремонт системи опалення, на який цього року з міського бюджету було виділено півмільйона гривень. Капітальний ремонт передбачає встановлення електронного приладу для оптимізації системи опалення, завдяки якому економія складатиме близько 40%.

У спеціалізованій школі №1 за останні два роки замінили майже усі вікна, що коштувало міському бюджету близько 700 тис. грн. Головне питання, яке турбує керівництво навчального закладу — заміна огорожі. Наразі управлінням освіти уже замовлено проектну документацію, та заплановано наступного року закласти на неї кошти у бюджеті.

У дитячому садочку виникли зауваження щодо швидкості виконання ремонтних робіт, які вже дуже затягнулись. Завідувач ДНЗ зазначила, що ремонти необхідно завершити до 20 серпня. Тому управлінню капітального будівництва буде доручено пришвидшити виконання робіт та збільшити кількість робітників на цьому об’єкті.

- Цього року дуже багато коштів управлінням освіти було виділено на ремонти груп, харчоблоків, туалетів у навчальних закладах. Додатково на ремонтні роботи було виділено більше 5 млн. грн, - наголосила Наталія Дзюба. - У закладах освіти міняються вікна, утеплюються приміщення, проводиться промивка опалювальної системи. Окрема подяка депутатам які їздять з нами на спільні рейди. Зі слів керівників навчальних закладів ми дізнаємось, як сильно депутати допомагають своїм округам. Вважаю, що тільки спільною працею виконавчих органів міської ради з депутатським корпусом можна буде відремонтувати та навести лад в усіх закладах освіти обласного центру. 

Усі новини