У Кропивницькому розглянули можливість перейменування міської ради

Середа, 2 серпня 2017 18:55

Сьогодні, 2 серпня, під час засідання постійної комісії КМР з питань діяльності ради, депутатської етики, Регламенту міської ради, відзначення нагородами, забезпечення законності, релігії, засобів масової інформації, регуляторної політики, підприємництва, інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності розглядався проект про перейменування Кіровоградської міської ради на Кропивницьку.

Автор проекту рішення про перейменування міської ради депутат від ВО "Свобода" Сергій Капітонов апелює тим, що вже рік обласний центр носить нову назву Кропивницький, але міська рада досі не перейменована. На це представник юридичного управління заявив, що таке рішення виносити передчасно, адже ще тривають процеси у Вищому спеціалізованому суді стосовно перейменування міста. В результаті обговорень, проект рішення членами комісії підтримано не було.

Також комісія не підтримала і петицію ГО «Асоціація політичних наук» про Статут міста Кропивницького, автором якої є Дмитро Сінченко. За основу документа було взято статут міста Чернівці, оскільки він є одним із найпрогресивнішим в Україні. Автор петиції пропонував передати напрацювання активістів до розгляду робочої групи, яка потім має передати проект для вивчення депутатам. За його словами, різниця між текстами статутів АПН та робочої групи міської ради не велика, вони збігаються на 60%. Начальник відділу з питань внутрішньої політики Сергій Запорожан зазначив, що можна об’єднати два варіанти  напрацювань, щоб не давати на розгляд депутатів два різні проекти. Але члени комісії таку ініціативу не підтримали.

Усі новини