У Кропивницькому провели в останню путь земляків, які стали до лав небесного Воїнства

П'ятниця, 3 листопада 2023 15:38

Сьогодні, 03 листопада, кропивничани провели в останню путь Героїв-земляків, які стали до лав небесного Воїнства – старшого солдата Олександра Константинова, молодшого сержанта Михайла Шатохіна, солдата Максима Дульського та сержанта Олександра Носача. 

Олександр Константинов народився 25 серпня 1981 року в Кропивницькому. Після закінчення загальноосвітньої школи №19 отримав освіту автослюсаря в технічному ліцеї. Вищу освіту інженера-механіка здобув у Центральноукраїнському національному технічному університеті.

Строкова служба пройшла в оперативному штабі Південної групи військ. Після демобілізації здобув другу вищу освіту за спеціальністю фінанси і аудит.

У 2020 році за контрактом вступив до лав Збройних Сил України. Рідну землю захищав з перших днів повномасштабного вторгнення російських агресорів, служив на посаді номера обслуги кулеметного відділення.

Старший солдат Олександр Константинов загинув 10 червня поблизу населених пунктів Тошківка й Устинівка Луганської області. Родина залишилася без люблячого сина і брата.

Михайло Шатохін народився 08 жовтня 2000 року в Кропивницькому. Закінчив школу №19, Кропивницький аграрний фаховий коледж, отримав диплом електроенергетика та електромеханіка.

Військову строкову службу пройшов в Національній гвардії України. Від початку повномасштабної навали росії в Україну воювати йому припало на харківському, бахмутському та запорізькому напрямках. Служив на посаді начальника групи радіозв’язку.

Молодший сержант Михайло Шатохін загинув 28 жовтня поблизу Роботиного Пологівського району Запорізької області. У Героя залишились батьки і рідний брат.

Максим Дульський теж народився у Кропивницькому 04 лютого 1987 року. Закінчив загальноосвітню школу №6. Працював автомеханіком, мав неабиякий хист до роботи. Виховував любу донечку. У вільний час віддавався хобі — обожнював рибалити.

У листопаді 2022 року був мобілізований до ЗСУ, служив на посаді навідника-оператора розвідувального відділення.

Солдат Максим Дульський загинув 27 жовтня у Бахмутському районі. Воїна не дочекалися мама, доня та двоє братів.

Родина 49-річного Олександра Носача перебралася з Одеси до Кропивницького коли він був ще дитиною. Тут він закінчив школу №20, вивчився на електромонтажника в професійно-технічному училищі №2, служив строкову у лавах Військово-морських сил України. Працював за фахом, користувався повагою серед колег.

У вересні 2022 року був призваний за мобілізацією до ЗСУ, з гордістю став на захист України.

18 жовтня сержант Олександр Носач отримав несумісні з життям поранення у  бою неподалік населеного пункту Площанка Сватівського району на Луганщині. Вдома його не дочекалися мама, дружина, син, донька і сестра.

Вічний спочинок Герої знайшли на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища. Панахиду за загиблими відслужив капелан Кропивницької єпархії Православної церкви України отець Володимир.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01