У Кропивницькому прийняли Програму боротьби з амброзією

Середа, 8 травня 2019 18:52

07 травня під час сесійного засідання депутати міської ради Кропивницького 26-ма голосами прийняли Програму боротьби з амброзією полинолистою.

Робота над Програмою, розробку якої ініціювала депутат міської ради Катерина Шамардіна, тривала з 2016 року. У міській раді була створена спеціальна робоча група з підготовки проекту Програми, яку очолив секретар міської ради Андрій Табалов.

Необхідність розробки Програми викликана у зв’язку з відсутністю комплексної системи боротьби з амброзією полинолистою, яка набула значного поширення на території міста і негативно впливає на довкілля. Програма спрямована на розв’язання проблеми поширення небезпечної карантинної рослини, залучення до цього суб’єктів господарювання, підприємств та установ усіх форм власності.

Основна мета Програми – впровадження комплексу заходів щодо виявлення та ліквідації вогнищ розповсюдження амброзії полинолистої протягом 2019-2023 років у місті Кропивницькому: приведення в належний фітосанітарний та естетичний стан території міста, поступове зменшення площ засмічення карантинним бур’яном, зменшення кількості випадків захворювання на алергію серед населення. 

 

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13