У Кропивницькому привітали столітню ювілярку

Понеділок, 16 жовтня 2023 17:49

Життя прожити — не поле перейти. Саме так народна мудрість говорить про довгожителів, адже тільки так здається, що мати вік за плечима — то легко. Днями кропивничанка Любов Панкратова відзначила свій столітній ювілей. Зі сторіччям жінку привітали працівники департаменту соціальної політики Кропивницької міської ради і вручили ювілярці квіти, подарунок та грошову допомогу сьогодні, 16 жовтня.

Яким було життя довгожительки, розповів її племінник Микола Цуканов.

"…У жінки, яка відзначає свої 100 років, була доля випробувати всю гіркоту втрат і радість життя.

Вона з'явилася на світ в холодний жовтневий ранок 1923 року. Її доля була змішана з гіркотою від самого початку – рано втратила матір і виросла під пильним наглядом батька. Але вже з раннього дитинства виявила неймовірну міць духу та життєрадісність.

Життя почало випробовувати її, коли Голодомор перемолов їхню родину, залишивши тільки спогади про рідних та близьких друзів.

Але вона не зламалася – її воля залишалася непохитною, навіть коли вона була змушена тяжко працювати у шахті, щоб допомогти своїй родині вижити. Роки йшли, і вже її юність обпалила війна. Її, як і багатьох інших молодих дівчат та хлопців, примусово вивезли на роботу до Німеччини.  Повернувшись додому після війни, вона знайшла силу відновити своє життя. Зустріла свою велику любов, вийшла заміж, але, на жаль, втратила чоловіка. Сама виховала чотирьох дітей.

Її сім'я - найбільший скарб. Любов Панкратова доклала всіх зусиль, щоб зробити їхнє життя кращим. І сьогодні, у свої 100 років, її руки не втомлюються – вона допомагає вдома, готує смачні страви, прибирає у домі та в обійсті”, - розповів Микола Цуканов.

Любов Василівна – проста жінка , але справжній герой. Її історія – це не тільки розповідь про трагічні втрати і важкі випробування, але й приклад надзвичайної міцності та віри в життя.

Її сім'я, діти і онуки, рідні, дивлячись на неї, відчувають неймовірну гордість і вдячність за той приклад, який вона дала усім.

Дивлячись на таких людей, як Любов Панкратова, можна стверджувати, що справжнє щастя полягає в невичерпному джерелі внутрішньої сили та любові до життя, до своїх близьких.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01