У Кропивницькому привітали переможців Дефлімпійських ігор

Середа, 2 серпня 2017 14:59

Сьогодні, 2 серпня,  перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Мосін привітали спортсменів – призерів ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор, які проходили з 18 по 30 липня 2017 року в м. Самсун (Туреччина).
Керівники області і міста вручили переможцям ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор та їх тренерам сертифікати на отримання грошової винагороди від обласної державної адміністрації та Кіровоградської міської ради. 
У головних змаганнях чотириріччя взяли участь майже 5 тисяч спортсменів з порушеннями слуху зі 109 країн світу. Національна збірна України була представлена 218 атлетами, які змагалися в 16 видах спорту. За підсумками ігор збірна України виборола 99 нагород, з яких 21 - золота, 42 – срібні та 36 – бронзових, посівши друге загальнокомандне місце.
Наше місто та область у національній збірній представляли чотири спортсмени:
Олександр Костик – майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби кульової, багаторазовий чемпіон України, дворазовий рекордсмен світу, чемпіон світу 2016 року, чемпіон ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор. Олександр Костик завоював першу золоту нагороду для збірної України на Дефлімпійських іграх в Туречині та встановив рекорд Дефлімпійських ігор;
Сергій Фомін – заслужений майстер спорту України зі стрільби кульової, багаторазовий чемпіон України, чемпіон та рекордсмен Європи і світу в 2015 та 2016 роках. На Дефлімпійських іграх Сергій завоював срібну та бронзову медалі;
Ірина Терещенко – заслужений майстер спорту України з плавання, багаторазова чемпіонка України, чемпіонка Європи та світу. Учасниця трьох Дефлімпійських ігор в 2009, 2013, 2017 роках. На останніх Дефлімпійських іграх Іра завоювала 4 срібні та 4 бронзові нагороди. 
Дар'я Тарасенко – майстер спорту України з плавання, чемпіонка України. На Дефлімпійських іграх 2017 року Дар'я завоювала 2 бронзові медалі. 
До змагань спортсменів готували тренери: 
Ібрагімова Олена Володимирівна – Заслужений тренер України, тренер-викладач відділення стрільби кульової КДЮСШ № 3 Кіровоградської міської ради, яка підготувала Олександра Костика та Сергія Фоміна;
Кузніцова Олена Анатоліївна – Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, кавалер ордену “Княгині Ольги” ІІІ ступеня, тренер-викладач відділення плавання КДЮСШ № 1 Кіровоградської міської ради та РДЮСШ інвалідів "Інваспорт", яка підготувала Ірину Терещенко та Дар'ю Тарасенко.

 

Усі новини