У Кропивницькому працює «Бібліотека під парасолькою»

Середа, 5 червня 2019 15:18

Сьогодні, 5 червня, в  центральній міській бібліотеці Кропивницького  відкрилася «Бібліотека під парасолькою». Цікавий проект реалізований  в рамках програми «Іноваційні послуги громаді», а його головною   метою якого є розширення переліку бібліотечних послуг, наближення їх безпосередньо до мешканців, розвиток соціального партнерства та  створення читальні під відкритим небом.

За інформацією директора міської централізованої бібліотечної системи Світлани Тимків, задум спрямований на вирішення соціальної потреби: згуртування громади, надання кропивничанам  майданчика для спілкування, діалогу з владою, створення громадського простору, де мешканці міста зможуть сховатися влітку від спеки, посидіти за улюбленою книгою на свіжому повітрі чи обговорити якісь новини, а також залучити нових читачів до бібліотеки.

Суть реалізації проекту полягає у створенні затишної, комфортної та безпечної зони  спілкування та покращення якості життя громади міста в цілому.

- Проект передбачає створення публічного простору на площі Дружби народів, загальною площею 150 квадратних метрів із зоною WI-FI, ігровою зоною та безпосередньо літнім читальним залом. Він буде працювати для всіх, а  послуги надаватимуться безкоштовно. Люди з інвалідністю не будуть мати жодних перешкод: ні бордюрів, ні сходинок, - зазначила Світлана Тимків.

На відкриття проекту завітали заступник міського голови Андрій Паливода, начальник управління культури міської ради Анна Назарець та постійні відвідувачі бібліотеки, як дорослі, так і юні читачі.

- Подібні проекти направлені  на надзвичайно необхідний розвиток книгочитання у нашому місті, - підкреслив Андрій Паливода, -  Зусилля міської влади спрямовані на те, щоб бібліотеки працювали ефективно. Приємно, що програми з популяризації книги та читання реалізуються, а бібліотеки  у своїй діяльності  виходять на вулицю -  за стіни читалень.

Найбільше раділи «Бібліотеці під парасолькою» маленькі кропивничани. На свіжому повітрі  діти цікаво та весело провели час. Вони виконали руханку, продемонстрували свої знання з іноземної мови, малювали, грали в настільні ігри, а юна читачка Поліна Руденко виконала  під бурхливі оплески східний танець.

Усі новини